Kommersens gator i Bangkok

Här i Bangkok hittar man shoppingcenter av alla sorter, billiga, dyra, kläder, elektronik etc etc. Det som slår en är hur mycket det är tänkt att handlas i denna stad, och jag säger ”tänkt” för att jag inte ser folk handla de mängder som affärerna anspeglar ska försäljas. Går man in på Central World, där alla varor med stor sannolikhet är äkta, men dyra därefter, så ser man inga människor handla. Visst, det går omkring en massa folk. De flesta dricker en juice eller en kaffe. Igår var det stor BMW-expo där, men likväl inga som handlar i butikerna. Det är nästan tomt när man går in i de enskilda butikerna. Visserligen kan jag förstå det då priserna nästan är svenska, men hur har affärerna råd? Det ska tilläggas att det är extremt flashiga butiker dessutom. Det är få butiker som ens i Sverige håller samma höga kvalitet i ”flashighet” och ljussättning.

Vi har handlat ett fåtal saker till Leonie, men det har inte varit så mycket. Vi har faktiskt inte, med undantag för mina lite finare kläder igår, handlat just något alls. Dock planerar vi att kanske avsluta med en natt i Bangkok så att vi har möjlighet att köpa vissa saker som vi sett är billigt. Mia’s smink är t.ex. mycket prisvärt här.

Priserna på elektronik är klart lägre här än i Sverige, det trodde jag inte de skulle vara. Jag är helt klart lockad av att köpa en del saker, men jag har lovat mig själv att vänta tills vi har rekat priserna i Hongkong också.

~ av Aktievinst på 11 september, 2009 @ 10:04.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: