Äntligen i Hongkong

Som jag har längtat till denna stad, i så många år. Men eftersom den inte ligger på vägen till något så har det bara inte blivit av.

Efter en relativt jobbig flygresa på nästan tre timmar med Leonie småskrikandes (hon var väldigt trött) kom vi äntligen fram till flygplatsen. Eftersom Leonie var hungrig fixade vi lite varmt vatten och gjorde välling på Starbucks. Jag passade på att köpa en kaffe och Mia en juice. Med tanke på vad det kostade var det rätt uppenbart att vi inte längre var i billiga Thailand. Hongkong tycks vara allt annat än billigt. Efter att ha hoppat in i en taxi och givit oss av mot vårt hotell satt vi bara som förstummade i baksätet och såg på alla skyskrapor som kantade både vattnet och vägen vi åkte på. Shanghai kan slänga sig i väggen. Honkong är något alldeles i hästväg när det kommer till skyskrapor. Det märkliga är att arikitekturen är mycket lika på alla hus, vilket gör att det ser väldigt likt ut var man än är. Lite märkligt, men det får hela staden att se väldigt homogen och mäktig ut, åtminstone på natten.

Inne i stan såg allt ut som Times Square i New York, helt otroligt. Det kryllade av folk på gatorna, trots att klockan var rätt mycket. Visserligen är det lördag och 22:00 är väl inte så särdeles sent heller.

Väl framme på det gigantiska hotellet slogs både Mia och jag över hur opersonligt allt blev. Personalen jobbar extremt snabbt och har inte mycket tid över för varje individuell gäst. Vidare var vårt rum inte så fint som åtminstone jag hade förväntat mig. Ärligt talat skulle jag inte tro att ett sådant här hotell skulle ha fler än tre stjärnor hemma.

Personalen är minst sagt kvicka och verkar inte ha något som helst tålamod för att ge vägbeskrivningar eller möta våra förfrågningar. Jag försökte fråga om det fanns någon liten affär på hotellet där jag kunde köpa vatten, och fick svaret att det gick att beställa via room service.

I den extremt stora lobbyn har man smällt upp två gigantiska projektorer bredvid varandra. Vardera visar en premier league match. Flockade kring dessa sitter enorma mängder kineser. Sjukt lustigt att se, på något sätt, trots att vi är i Kina. Jag menar, varför åka till Hongkong, bo på femstjärnigt och titta på fotboll klockan 22 på en lördagkväll. Kanske jag som är trött och i fel mood för att förstå.

På rummet tar man 45 dollar för en liten cola, på 7/11 som jag gick till kostade en stor cola 8 dollar (Hongkongdollar, motsvarar ca samma värde i SEK).

Det fyrstjärniga hotellet vi bodde på i Bangkok var klart bättre måste jag säga. Nåja, det är i all fall ett rent och fint rum på 10:e våningen med skaplig utsikt.

~ av Aktievinst på 12 september, 2009 @ 23:04.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: