Shopping i Hongkong

P1000351Mia blir allt bättre för varje dag som går. Idag går hon relativ obehindrat, åtminstone mindre sträckor, vilket är fullt förståeligt. Men det har också gjort att vi hållt oss inom rimligt avstånd från hotellet. Eftersom vi bor nära de centrala shoppinggatorna är det inte så långt att gå för oss, som tur är. Den stora elektronikgatan, som ändå är av störst intresse för mig, ligger rent av väldigt nära. Ska man klaga på något så är det väl att det kan vara väldigt mycket folk på gatorna vilket gör att det är jobbigt att rulla omkring med en barnvagn. Däremot har jag sett förvånansvärt få vita turister här. Jag skriver ”vita” då jag inte blir ett dugg förvånad om det skulle vara så att alla andra kineser som går bland dessa affärer också är turister. Så var det i Peking, där var det helt klart fler kinesturister än västerlänningar.

P1000353P1000354Det är oerhört varmt här. Nästan för varmt. Kanske någon grad varmare än i Bangkok rent av. Som tur är har varje butik AC-anläggning, även om de saknar dörrar mot gatan. Med andra ord strömmar det ut kall luft rätt i tomma intet. Snacka om energislöseri, samtidigt som man i andra delar av världen gör allt för att spara på engergin. Varje lampa en annan släcker i ett rum där man inte är känns smått verkningslöst i jämförelse. Dock är det skönt att se att de allra flesta bussar, faktiskt samtliga tror jag, är av dubbeldeckarmodell.

P1000346Stan är definitivt skitigare än vi såg igår kväll när vi kom in i taxin. Däremot är affärerna lika fina och moderna som i Sverige. Det är alltså bara luften och intrycket från gatorna som är skitiga. Ovanpå alla affärer, som ligger på gatuplan, finns flera våningar med lägenheter, och även om affärerna håller toppstandard ser lägenheterna riktigt slitna och skitiga ut.

Som väntat finns det mängder av elektronikaffärer med allt från datorer till mobiltelefoner till sånt du inte visste att du kanske kan komma att behöva. Visst är priserna billigare än i Sverige, ganska mycket billigare, men absolut inte billigare än i Thailand, snarare tvärtom. Jag har hittills inte hittat en enda produkt som är billigare än i Thailand. Detta gäller såväl datorer, iPhone 3GS och andra mobiltelefoner som kameror och kameratillbehör.

Trots dessa ofantliga mängder elektroniksäljare är jag förvånad över att det är så lite prutmån på sakerna, samt att allt tycks kosta lika mycket på alla ställen. Jag hade fått för mig att det skulle gå att pruta betydligt mer än så här.

P1000355Leonie har varit riktigt jobbig idag. Jag vet inte varför men förmodligen har hon både sovit och ätit lite för dåligt (på dagen). Det gör att inte heller vi får äta i lugn och ro, inte ens då hon har kex i handen. Som tur är sover hon i alla fall jättebra på nätterna (kanske inte så konstigt om man breder ut sig som hon gör). Sedan vi började vår resa har hon faktiskt inte vaknat en enda natt. Hon sover mellan 10-12 timmar per natt, i sträck. Det ni, känns helt fantastiskt. För min egen del betyder det att jag vågar vara vaken lite längre på kvällarna och ändå kan vara förvissad om att få sova tillräckligt länge nästa morgon. Idag vaknade jag rent av före alla andra.

Så, efter att ha tagit det rätt lugnt idag med endast ett par timmar på stan kommer vi försöka ta oss ner mot hamnen imorrn för att om möjligt komma ut på en båt för att se Hongkong från vattnet.

Eftersom internet på vårt hotell är snordyrt har jag passat på att boka både kommande flygsträckor och hotell ikväll. Vi åker till Kuala Lumpur den 15:e och tillbaka till Bangkok den 18:e. Vi hade tänkt boka Sheraton Imperial i Kuala Lumpur, men av någon anledning lade man på några extra avgifter vid bokning av det hotellet. Istället blev det ett annat superfint hotell, där både frukost och high-speed internet ingår. Det hotellet ligger supercentralt och är också femstjärnigt, dessutom har det fått klart bäst recensioner av alla hotell på hotels.com. Så nu hoppas, åtmistone jag, att vi ska få lite mer för våra pengar än vad vi får här på Royal Plaza (jag är faktiskt ganska missnöjd med standarden här. För att vara femstjärnigt suger det, i synnerhet nu när vi spenderar så mycket tid på rummet).

~ av Aktievinst på 13 september, 2009 @ 21:31.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: