Petrona’s, here we come.

From the coast of Ipanema, To the island of Capri
All the way to Kuala Lumpur, I will follow you wherever you may be.

Orden är Enrique’s och är bara en i raden av sånger som nämner Kuala Lumpur. Självklart är en av de största attraktionerna här, och ett av landmärkena som satt Malaysia på världskartan, Petrona’s twin towers. Förr var det världens högsta byggnad med sina dryga 451 meter. Idag finns det högre, om än få så spektakulära.

Men om vi backar bandet så började dagen med att vi checkade ut från hotellet, tog en taxi trots det dåliga vädret, åkte halvvägs till flygplatsen, vände tillbaka till hotellet då jag glömt våra pass i kassaskåpet på rummet (fast ingen fara tidsmässigt då vi var ute i superegod tid från början), vände tillbaka till flygplatsen i nu ännu sämre väder, blev ca en timme försenade pga det dåliga vädret men lyfte till slut efter en hel del om och men. Taxichaffissen, som varit jättetrevlig, fick ett kontantkort jag köpt, värt 60 dollar som tack för hjälpen och en extra bonus. Jag kunde inte använda det då min telefon är låst.

P1000418På planet gick allt smärtfritt så till vida att Leonie vägrade sova och var allmänt jobbig. Det är förstås inte hennes fel då det inte kan vara lätt att sova. Jag hade betalt lite extra för att få sätena längst fram, vilket var värt värt de extra kronorna då vi nu hade mycket mer plats för fötterna. Tanken var också att Leonie skulle kunna P1000420sova på golvet framför oss. Men som sagt, hon sov inte långa stunder men lyckades ändå, som vanligt, charma upp den kvinnliga delen av befolkningen. Glöm ”hundtricket”, det finns klart större potential i ”Leonie-tricket”. Skämt åsido, det är roligt att folk i denna del av världen är så glada i barn.

Inflygningen över KL (som jag hädanefter kommer att kalla Kuala Lumpur för) var minst sagt intressant. Miljön, med alla dess palmer, gjorde att man som halvafrikan genast kände sig väldigt hemma. Även blåsningen jag gick på vid flygplatsen kändes bekant på något sätt. Trots att jag två gånger försäkrat mig om att jag gjorde en förskottsbetalning för en ”budgettaxi” dök det upp en 25% dyrare ”premier-taxi”. Fan vad irriterande det är att folk hela tiden ska jävlas med en. Nåja, 25% motsvarade i detta fall 75 kronor och är mer irriterande är ruinerande.

När vi närmade oss KL kändes allt mycket bättre än i Hongkong. Husen är riktigt fina och välskötta här, likaså naturen med alla plantage och palmer (är det gummiträd kanske)? Väl i centrum ser allt extremt modernt och fint ut. Jag älskar när allt ser västerländskt ut, fast med touchen av exotiska palmer. Det är svårt att förklara, men just palmer och värme får mig att känna mig hemma. Det var kanske inte för inte som jag blev kallad för Mowgli när jag var yngre.

P1000421Väl framme på hotellet blev jag inte besviken. ÄNTLIGEN ett lyxhotell som både ser ut som ett lyxhotell och har personal som uppför sig därefter. Bemötandet vid incheckningen var exemplariskt. Alla frågor fick vi lugnt och metodiskt svar på. Vi hade fått upp en gratis babysäng på rummet innan vi ens hann dit själva. En strömadapter fick jag låna gratis och den kom upp på två röda sekunder. Dessutom är rummet tokfint, beläget på 23 våningen med världens utsikt. Tyvärr fick man betala lite extra för att få ett rum mot Petrona’s. Men jag är inte besviken. Mia är dessutom kär i vårt badrum, ha ha!!

Vi stack genast ut till en av shoppinggalleriorna som ligger vägg i vägg med hotellet. Där spankulerade vi runt och fönstershoppade i vanlig ordning. Även om det är billigt i KL är priserna jämförbara med Sverige och klart högre än både Bangkok och Hongkong. Så det lär inte bli mycket köpt här, men det hindrar inte från att vi kanske kan göra några fynd.

P1000428Till middag åt vi indiskt och avslutningsvis köpte vi hem en massa barnmat, barnkex och lite diskmedel till Leonie’s nappflaskor. Ikväll ska det bli riktigt skönt att få somna i en extra stor king size säng utan lilla minipluttis som vräker ut sig mitt emellan oss. Trots att hon har sin fina lilla säng misstänker jag starkt att jag vaknar med henne vid min sida ändå.

P1000434Det känns verkligen superbra att vara här i KL. Som ni ser har Mia redan funnit sig till rätta här på hotellrummet i de fina morgonrockarna som de tillhandahåller oss med. Imorgon hoppas jag få se tvillingtornen och Chinatown.

~ av Aktievinst på 16 september, 2009 @ 07:35.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: