Fidel’s Cigarrum

Hotellet har en hörna intill baren som heter Fidel’s Cigarrum. Precis som namnet antyder är det tänkt att man ska sitta i detta speciellt inredda rum och avnjuta en cigarr. Längs väggarna stod cigarrskåpen uppradade, extremt fina humidorer som måste kosta skjortan med tanke på deras storlekar. Jämte dessa skåp stod andra skåp med mängder av fina whiskyflaskor och konjakflaskor. Tanken med rummet gick omöjligt att ta miste på.

Detta måste testas, tänkte jag, men inte med Pluttis i närheten. Därför gick Mia och Leonie upp på rummet medan jag fick lite ”ensamtid” i detta njutningarnas rum.

Jag slog mig ner och det dröjde inte länge innan en uniformerad tjej kom fram och tog min beställning. Whiskyn var enkel, en 12-årig Bowmore, inte mycket att säga om. Men när det kom till cigarrer blev det svårare. För att underlätta mitt val kom hon fram med en humidor innehållandes en av varje sort de hade. Prisklassen gick från 26 – 240 ringit (65-600 kr). Jag nöjde mig med en billigare cigarr för ca 40 ringit (100 kr). Denna serverades av samma kypare som nu kom fram och satte sig på knä vid det låga soffbordet. Med sig hade hon både snoppare och tändare. Till saken hör att tändaren var enormt fascinerande och påminde i det närmaste om en blåslampa. Tjejen både snoppade cigarren och tände den åt mig. Vilken känsla, både av lyx och avkoppling.

Tro det eller ej, men denna timme i baren rankar jag som en av de bästa upplevelserna i KL. Helt fantastiskt!

~ av Aktievinst på 17 september, 2009 @ 22:41.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: