Lugn beach i Jomtien och Leonie 10 månader

Dagen började med att vi åt hotellfrukosten som ingår i priset. Det är knappast en frukost jämförbar med tidigare hotellfruskostar, men likväl blev man mätt. Leonie får sin välling och vill inte ha så mycket annat mer än något kex, möjligen.

Efter frukosten gick vi och shoppade lite kläder som vi behövde då det mesta hunnit bli smutsigt. Jag köpte några pikéskjortor medan Mia köpte något linne. Vid lunchtid åkte vi med Peter, som för övrigt inte mådde så bra idag, till Jomtien. Sa har en kompis som äger en strandremsa där och den ligger betydligt lugnare till än vår egen beach. Dessutom är det kul att se något nytt.

Väl framme på beachen blev vi verkligen servade med än det ena än det andra. Medan vi låg och latade oss  i solstolarna kom det både dricka och mat åt oss. Mia tog en promenad längs havskanten och sa att det kändes som om hon var i paradiset. Någon timme senare fick jag en massage för min onda rygg (200 bhat = 40 kr för en timme) medan man bar fram en stor balja som Leonie fick sitta och plaska i. Säga vad man vill, men thailändarna är verkligen omtänksamma och tycker inte att hon ska bada i saltvattnet, och bär då hellre fram stora baljor med vatten för att fyll på i Leonies lite mindre balja.

Det är åtminstone helt uppenbart att Leonie stortrivs i vattnet. Så fort hon ser vatten blir hon jätteglad och börjar sprattla och ha sig. Det ska bli väldigt kul att se om detta sitter i sig för resten av livet och om det får någon inverkan på hur mycket hon själv väljer att simma vad det lider. Kanske kommer hon vilja träningssimma, vem vet?

Efter ytterligare någon timme följde vi med Peter och Sa och kikade på några lägenheter som låg precis ovanför där vi låg för tillfället. De har pratat om att eventuellt investera i något och vi tyckte förstås det var kul att följa med och se. Dessa lägenheter, på 17:e våningen, har en fantastiskt utsikt. Man ser hur långt ut över havet som helst och i princip hela utsikten täcks av just hav. Man kan givetvis välja åt vilket håll man vill ha sin utsikt, åt Pattaya-sidan eller Jomtien-sidan. Dyrast är de lägenheter som ligger rakt mot vattnet och som således har utsikt åt båda håll. Men det verkar väldigt dyrt. Ett mycket litet rum som kan tänkas vara max 20 kvm vill de ha 600.000 kr för. Förvisso med vidunderlig utsikt och alldeles nybyggt, men knappast värt så mycket pengar, tycker jag.

Kvällen avslutade vi med att gå tillbaka till Mia’s numer favoritställe. Mia åt kyckling med grön curry och jag åt först räkor och sedan en pepparstek. Kontrasternas middag, men ack så gott. Peter, som fortfarande mådde dåligt, betalade middagen som gick på under 120 kr.

Idag fyller Leonie 10 månader och det är något vi har uppmärksammat fler än en gång.

~ av Aktievinst på 20 september, 2009 @ 23:22.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: