Golf på Phoenix

Imorse bestämde vi oss för att åka och spela golf. Tyvärr fick inte barn följa med vilket var väldigt tråkigt eftersom vi sett fram emot att alla skulle få följa med. På golfklubben säger man att dessa regler beror på två saker, dels att man inte har några försäkringar för spädbarn, om olyckan skulle vara framme, men även för att man använder väldigt mycket starka ogräsmedel på golfbanan som kanske in är bra för små barn. På ett sätt känns det väldigt seriöst av klubben och på ett annat lite överdrivet. Men likväl är det bara att acceptera.

Mia fann sig dock i detta och nöjde sig med att få följa med och bara lite i poolen, äta i restaurangen och gå lite promenader på området med förhoppningen att Leonie skulle vara snäll och sova en del av tiden.

Peter och jag spelade en runda med både kvinnliga caddies och golfbil, vilket var en nödvändighet då solen steker betydligt starkare än vad som är behagligt när man ska spela golf. Faktum är att det var så varmt att det inte dröjde länge innan skjortan satt som ett korvskinn längs med kroppen. Helt otroligt! Till skillnad mot Sverige kan man här köpa dricka vid ungefär vart tredje hål. Till skillnad från Sverige drack vi dessutom öl och inte vatten. Knappast smart för scoren, men väldigt gott i solen.

Första nio var katastrof med 11p medan andra nio hålen inbringade klart bättre 17p. Men under förutsättningarna som rådde, sandaler utan strumpor, enorm hetta, lånade bladklubbor från 90-talet och ett par öl innanför västen så får man vara nöjd. Jag förlorade dock med en poäng över Peter vilket kostade mig middagen för kvällen.

Väl tillbaka på klubbhuset visade det sig att Mia inte var speciellt glad. Leonie hade knappt sovit något men däremot levt om rätt ordentligt. Inte blev det bättre av att hon inte ville äta maten vi hade med oss och att personalen på stället tydligen inte varit så hjälpsamma när det kom till att hålla upp dörrar och värma maten.

Mitt helhetsbetyg för Phoenix, som banan heter, är väl godkänd. Förvisso är många av hålen lite kortare än jag är van vid men banan håller mycket bra skick. Fairway och greener, om än långsamma greener, är helt klart i kanonskick. Arkitektmässigt hade man nog kunnat önska sig mer av banan. Men så tillhör inte heller denna bana de riktigt fina. Möjligen ska vi spela en riktigt fin bana på onsdag, den kanske finaste av dem alla. Blir det så kommer Mia och Sa att fördriva tiden med shopping i några gigantiska gallerior här i centrala Pattaya. Men det finns även ett stort outletområde mellan Pattaya och Phoenix golfbana, vid vilken vi även stannade på vägen hem. Peter köpte diverse golfprylar. Dock hittade varken Mia eller jag något intressant. Skor är billigt här, men golfklubbor måste betraktas som svindyrt. Märkligt!

På kvällen gick vi i alla fall tillbaka till favorithaket där jag skulle bjuda på middag. Mia ville äta kyckling med grön curry, men denna gång sa faktiskt restaurangägaren att hon borde prova även deras kyckling i röd curry, vilket Mia också gjorde och snabbt konstaterade att även denna var den godaste hon någonsin ätit. Vi andra beställde in 5 olika rätter som vi delade på. Jag åt så mycket att jag trodde jag skulle spricka. Panaengcurry var helt sagolik.

Kvinnan och mannen som äger stället är ett par och de är otroligt trevliga människor. De är väldigt glada och hjälpsamma på alla sätt och vis. När vi inte fick äta i lugn och ro för Leonie kom kvinnan genast fram och tog Leonie åt oss medan vi åt. Förvisso verkar alla här vara vänliga och villiga att göra just det, men det är något med denna kvinna som känns lite extra bra. Även Leonie verkar trivas bra hos henne, väldigt bra.

Middagen kostade i vanlig ordning inte ens 120 kr. Helt fantastiskt! Imorgon lutar det dock åt att vi går till ett koreanskt ställe där man får grilla maten själv vid bordet.

På vägen hem insisterade Peter på att vi måste gå och få lite fotmassage. Jag har aldrig fått, eller önskat mig, fotmassage, men varför inte. För 200 bhat per timme kan man stå ut med både det ena och det andra. Dock var det fullt på första stället varför endast Mia och Sa fick slå sig ner. Peter och jag, och Leonie, gick till stället som låg vägg i vägg istället. Väl där slog vi oss ner och fick en väldigt skön knådning av fotsulorna. Trots att Leonie satt väldigt lugnt och stillsamt på min mage sa det bara svusch, så hade en thaitjej tagit upp henne. Jag hann varken säga bu eller bä men insåg att Leonie var glad, så varför inte… Efter ett litet tag tror jag att halva stället hade hållt i Leonie och jag började bli uppriktigt orolig för att Mia skulle bli arg på mig. När ena tjejen gick ut med Leonie sa jag dock till, men då hade hon visst redan skymtats från Mia’s massagestol varför det mycket snart kom en vilt viftandes och mycket upprörd kvinna fram till mig och sa att jag skulle få ”på moppo”. Njae, riktigt så illa var det inte, även om det inte var helt uppskattat heller. Men jag tror att även Mia känner sig mer avslappnad med att andra tar i Leonie och gullar med henne än vad hon själv trodde att hon skulle tycka. Man inser snabbt att det ligger i thailändarnas natur och kultur att gulla och vara vänliga mot barnen. Då tar det också emot att mota bort dem och tala om för dem att man är rädd för deras potentiella bakterihänder. Ja, ni hör ju. Så kan man bara inte säga. Men man kan ju se till att Leonie inte spottar ut sin napp och därmed inte kan stoppa händerna i munnen samt att man spritar av händer och fötter när man lämnat stället.

Nu har vi kommit hem och jag har just fått tillgång till Inter

net. Jag har däremot varken ork eller energi att lägga upp denna text på nätet just nu. Det har varit en lång dag och jag är glad att alla här har somnat så att jag har fått tid att skriva all denna text. Förhoppningsvis har vi mer tid imorrn då Peter ska spela golf och vi har lite mer tid för oss själva. Jag vet inte vad vi ska göra, men kanske kan vi hitta en utflykt (rida på elefanter med Leonie, kanske) eller så hittar vi en dykbåt att följa med. Kanske blir det för stressigt med dykning imorrn, men det vore verkligen kul om vi kunde ta någon dag framöver med några dyk. Jag känner att man bara måste passa på när man har möjligheten i dessa vatten.

På tal om dyk och vatten så har vi även pratat med Peter och Sa om att hyra en egen båt för en dag på torsdag och åka ut till några öar i närheten. Vi får se hur det blir, men det låter onekligen som en mycket bra och rolig idé.

~ av Aktievinst på 21 september, 2009 @ 22:24.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: