Golf och shopping

Idag spelade Peter och jag golf med ett annat svenskgäng på en bana som heter Buddhaphar. Sture, mannen som allt som oftast styr upp golfen, fixade och arrangerade resan åt oss. Förutom Peter och jag spelade även Sture och en man som heter Petter. Petter bor i Saudi men kommer ofta hit på semestern för att spela golf.

Banan var i fint skick. Åter var det ingen superdesignad bana, men fullt tillräcklig. Jag lyckades vinna över Peter som därför fick stå för middagsnotan senare på kvällen.

Mia och Sa skulle shoppa, och det gjorde de verkligen. Vad jag förstår gick de ut när affärerna öppnade vid 11:00 och kom inte hem förrän pengarna var slut. Med sig hade Mia fått en massa fina kläder, så många att man kan tro att hon är på väg att uppgradera en hel garderob. Faktum är att Mia köpte massor av kläder som jag tyckte var supersnygga. Visserligen handlades det mesta på Central Festival som är den dyraste gallerian med svenska butiker och svenska priser, men det är förstås också där man hittar det som tilltalar oss västerlänningar mest i klädväg.

Till kvällen gick vi tillbaka till vårt favorithak, det billiga och goda thaistället. Jag var superhungrig eftersom jag inte ätit på hela dagen och kunde därför inte nöja mig med en maträtt, utan tog tre. Först åt jag kyckling panaeng, sen åt jag en grillad fisk och avslutningsvis fick jag i mig en panaengkyckling till. Sååååå ruskigt gott… Peter fasade lite för notan, men jag tog den själv i smyg. Peter betalade ju gårdagen varför det inte kändes rätt, trots min vinst, att låta honom betala.

När middagen var avklarad gick Peter och jag och handlade barnmat. Stället vi trodde skulle ha störst och bäst sortiment, Carrefoure, hade inget alls. Istället gick vi tillbaka till ett ställe vi varit på några kvällar tidigare, och där hade dem mycket riktigt all mat vi behövde. Jag passade även på att köpa mängder med olika kex som jag trodde Leonie skulle gilla.

Sedan massagen på stranden har jag haft ont i ryggen. Imorse kunde jag knappt resa mig efter att ha suttit till frukost och på golfbanan kunde jag knappt svinga utan att det högg till i ryggen. I ett försök att dämpa detta gick Peter och jag för att få massage på kvällen. Först gick vi till ett ställe som verkade seriöst, men där man efter en liten tid insåg att massörerna inte kunde speciellt mycket och snarare ville att vi skulle beställa andra saker än massage. Istället gick vi till ett riktigt proffsigt ställe. Där var det inte snack om några snygga snärtor som skulle massera inte. Jag fick en riktig gammal ”mama” som var lika bred som hög och med nypor som hette duga. Istället för att ta en klassisk thai-massage tog jag en lite mjukare och lenare oil-massage. Denna gång var jag också mycket noga med att jag endast ville ha massage för min onda rygg och helst inom ett och samma område. En timme senare kunde jag knappt gå eller sitta. Jag tror det har att göra med att jag har nerver som kommer i kläm i ryggen, snarare än att jag har faktiska problem med ryggen.

Även om massagen kändes helt fantastisk medan den pågick är jag lite orolig för att det ska kännas riktigt dåligt imorgon.

På vägen hem gick vi i alla fall förbi baren på vår gata där vi stannade och tog en öl. En av tjejerna ville spela 4-i-rad med mig och det var förstås helt okej. Hon trodde nog att hon skulle vinna och ville betta en öl. Efter att ha slagit henne två gånger erbjöd hon sig att betala våra öl, men det kändes förstås också lite fel, även om jag inte tvekar på att hon hade krävt öl av oss.

Det blev alltså hyfsat sent till slut, men ändå en mycket lyckade dag för hela familjen. Mia har sagt att det var så kul att shoppa att jag mer än gärna får spela golf även imorgon…

~ av Aktievinst på 23 september, 2009 @ 23:17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: