Mer shopping, mer golf

Eftersom det tydligen var kul att shoppa och eftersom Mia inte fått med sig allt hon ville ha har hon fått en dag till på sig. Peter och jag ska spela golf även idag med Sture, Petter och några andra svenskar medan Mia och Sa shoppar. Enligt Sa ska dem börja i ena änden av beachen och jobba sig  över till andra änden så länge affärerna har öppet eller tills pengarna tagit slut.

Många av svenskarna jag träffat här, för att inte säga alla, är medlemmar i Pattaya Sports Club. Detta är en sportklubb med mängder av sporter, men mest intressant är att klubben är medlem i USGA. Det gör att alla medlemmar har rätt att spela på greenfee på vilka banor som helst i hela världen. Eftersom medlemskapet i klubben kostar 3000 bhat, 600 kr, för 6 år betyder det att man kan använda Pattaya Sports Club som vilken brevlådeklubb som helst, med skillnaden att det blir väldigt mycket billigare i längden. Jag satte givetvis Mia på att åka dit och fixa ett sådant medlemskap åt sig själv. Det är ju en klockren lösning på hur hon ska kunna spela golf med oss om andan faller på. Dessutom behöver vi inte betala in något mer på hela sex år. Jag funderar själv på att skaffa mig ett medlemskap. Man vet aldrig om jag väljer att gå ur Huvudstadens Golf, eller hyra ut min spelrätt.

Idag spelade vi golf på Eastern Star. En bana som låg ganska långt bort men som var lite roligare än de andra vi spelat. Klart mer vatten och bättre design än övriga banor. Även klubbhuset andades lite mer stil och lyx. Jag spelade åter lite si och så, men lyckades vinna en hel del bettingpengar i alla fall då jag var närmast flagg på två av fyra par-tre-hål. Idag hade vi inga framför oss varför vi faktiskt kunde spela rätt snabbt. Här åker man alltid golfbil och har kvinnliga caddies, och även om inte de sistnämnda är så himla snabba alla gånger så är golfbilarna det.

 

Väl hemma igen gick vi och åt middag på det brasilianska stället vi gått till i förrgår. Denna gång fick vi dock platser, inomhus, väldigt nära den ”scen” som showen skulle vara på. I väntan på maten gick jag och köpte en liten minidator åt pappa. Den är ruskigt häftig, en liten Sony Vaio, inte större än ett kuvert till ytan, och säljs inte ens i EU och USA. 

Middagen var grym. Brasilianska köket handlar förstås mycket om kött. Vi fick kött av alla de slag. Servitriserna kom in med köttet grillat och fint på ett spätt och skar loss bitar som fick ramla ner på våra tallrikar. 

Showen var intressant. Två dansare där den ena var klart bättre än den andra. De dansade till Mias favoritmusik vilket gjorde Mia på ännu bättre humör. Efter första numret bjöd de upp folk ur puliken och Mia var förstås inte sen med att haka på när det var samba som gällde för hela slanten. Mia var klart bättre än de andra dansarna och det märktes att alla restaurangens gäster var väääääldigt imponerade. Mia dansade verkligen brallorna av de andra och fick höggljudda applåder och hejarop när hon gick av scen så småningom. Då kände sig både Pluttis och jag väldigt stolta över att få förknippas med denna fantastiska dansare. 

Jag trodde att Mia hade shoppat färdigt nu, men tydligen hade medlemskapet kostat mer än vi kalkylerat med varför det blivit för lite pengar över till mer kläder. Därför vill Mia shoppa lite till imorrn, vilket betyder att Peter och jag kommer att spela en ruda till. Vad det verkar kommer även Petter att följa med.

Vi funderar fortfarand på hur vi ska spendera återstoden av de dagar vi har innan hemresan, och vi är ännu inte helt på det klara med vad vi vill göra. Just nu lutar det nog att vi tar 3 nätter på ett lyxhotell nere på Kho Samet, en paradisö ca 2 timmar söder om Pattaya, och ytterligare tre nätter i Bangkok på något annat lyxhotell där. Vi vet i alla fall att vi vill avsluta med lyx, ha ha.

~ av Aktievinst på 24 september, 2009 @ 23:21.

Ett svar to “Mer shopping, mer golf”

  1. hej!
    Jag/vi följer resan i Asien med stort intresse. vi har inte så mycket att berätta själva så det blir lite längre mellan inläggen. Jag docktagit del av svaren i synnerhet från svärfar/far Hans. Det låter bra att Anna, min lilla faster, bättrar på sig och verkar trivas. Vi har varit en mini-semester på Gotland, vi har vänner i Buttle. Naturligtvis var det en resa med inslag av tjänste-resa, Stig har köpt en traktor som han körde hem. Jag fick den bekvämare bilen, men det hängde en bilkärra efter med s k dubbelmontage till traktorn. Det är ingen hit att köra efter en traktor som visserligen gör 40 km/h, visst kunde jag köra om och det gjorde jag också så småningom, men det kändes bra att följas åt ifall något krånglade. Jag vet hur man backar med släp men jag är inte särskilt bra på det. En liten kommentar: Vi kvinnor, gammal som ung, har aldrig ”shoppat färdigt”, du förstår, det finns alltid minst ett linne eller ett par jeans som vi behöver ;).
    Hälsningar
    från Bolmsö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: