Ännu mer shopping (!?), ännu mer golf

Idag blev det golf för hela slanten. Eftersom vi inte längre är beroende av att passa andra svenskars schema så kunde vi se till att komma iväg lite tidigare, och därför också hinna färdigt tidigare och på så sätt möta upp Mia vid shoppinggallerian. Det ligger en Factory Outlet halvvägs ut till banan där vi tänkte att vi kunde mötas upp efter golfrundan. Mia kunde shoppa lite i Central Festival innan och sedan ta en taxi ut dit och möta upp oss.

På vägen till banan hämtade vi upp Petter som var aningen sliten. Men jäklar vad han dricker öl. Trots att han kommit hem bara några timmar tidigare köpte han med sig tre bärs som färdkost, klockan 09:00 på morgonen. Svenskarna som är här lever minst sagt ett hårt liv och det är väl därför de aldrig kommer iväg innan 10:00 heller.

Återigen var det stekande hetta på Phoenix. Det är tur att man har både caddie och golfbil som underlättar golflivet en aning. Hade det inte varit för golfbilens tak hade man nog inte pallat mer än nio hål. Denna hetta slår i sina värsta stunder även den som finns i Kenya, med råge.

Efter att ha spelat ytterligare nio usla hål med monsterhookar, som vanligt, som de tidigare tre rundorna, så ”kom Peter på” att han viktat klubban för just superdraw… När skruvarna väl satt på plats började drivarna sitta. Ja jäklar som de satt. Några var långt över 300 yards och caddien började kalla mig för Tiger, he he. Så här i efterhand måste jag ge Peter cred för att han faktiskt sa till om drivern. En annan hade nog mörkat de sista fem hålen också.

Efter rundan åt vi lunch i klubbhuset. Ett stort och luxuöst klubbhus, nästintill tomt. Så verkar det också vara på de andra klubbarna vi spelat, även om det säkert beror lite på att det är lågsäsong också. Utmed banan finns mängder av hus och hus som håller på att byggas, och självklart är det en lockande tanke att köpa sig något här och bara spela golf hela dagarna.

P1000723Vid outleten mötte vi upp Mia som shoppat på sig en del saker. För att ha en sportslig chans att få med oss allt som jag antar att vi kommer att få med oss köpte jag ett resefodral för en goflbag. I värsta fall kan vi då checka in denna som en golfbag och betala endast 70 dollar för 15 kg övervikt. Bag fick jag av Peter då han ändå ska kasta den han har, samt så petar vi ner några av hans klubbor i den så det inte ser ”märkligt” ut. Jag passade även på att köpa ett par Dryjoys som kostar närmare 3000 kr hemma på rea här för 800 kr. Fantastiskt pris. Jag ångrar nästan att jag inte köpte ett par till. Samtidigt har jag nu skor så jag borde klara mig i två till tre säsonger till.

P1000720Efter ett par timmar hade alla shoppat färdigt och vi åkte tillbaka till hotellet där vi vilade upp oss lite innan vi begav oss till vårt ”hål i väggen” för att insupa den sista måltiden på favoritrestaurangen. Nu hade även Peter lärt sig att man måste gå igenom menyn och beställa minst ett par rätter. Därför blev det pepparstek och schnitzel för Peter medan jag åt schnitzel och panaengkyckling. Mia då, jorå, hon åt kyckling med rödcurry och en panaengkyckling. Eftersom Peter, Sa och jag drack några öl kom vi upp i nästan 200 kr för notan, bedrövligt dyrt, he he. Som framgår av bilden sov Cookie Monster sött genom hela middagen.

Väl tillbaka till rummet skulle vi packa ihop våra grejor för att åka härifrån imorgon. Det var bara det att vår AC gått sönder varför vi fick byta rum också. Tack och lov bara till ett rum tvärs över i korridoren. Efter att ha packat ihop lite grejor tog jag en whisky med Peter och Sa. Peter erbjöd sig att ta med sig lite vikt hem åt oss då han, Sa och Jai inte skulle komma upp i de 91 kg som de tre fick ta med sig. Det känns oerhört snällt av dem att erbjuda sig detta. Det kan inte vara lätt att ta med sig ytterligare ett schabrak med vikt och vi uppskattar förstås denna tjänst oerhört mycket. Det gör förmodligen att vi inte behöver bekymra oss över vår egen vikt, såvida inte det ska shoppas ytterligare mängder.

Imorrn sticker vi vidare till… ja, det får ni se då helt enkelt. Taxin hämtar oss 09:00 och sedan bär det iväg till rosa moln och fluff-fluff. Mycket fluff-fluff!!

~ av Aktievinst på 25 september, 2009 @ 22:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: