Treårsdag i paradiset

Idag har vi haft den stora glädjen att vakna till tonerna av havsvågornas brus. Havsfrun har tåligt givit oss frid att sova till sena morgonstund. I skuggan av gårdagens eftermiddagslur har nattens frid skänkt oss välbehövlig sömn och möjlighet till styrkeåterhämtning. Även den lilla tycktes vara i behov av densamma då även hon fröjdfullt sovit till sena morgonstund, denna vackra dag. Även solens strålar lyckades tränga undan palmbladens tjocka hud för att värma våra sinnen. Vi vaknade alla tre i den säng som varit så mjuk och skön även natten innan. Mia och jag vaknade självklart med hjässan upp och fötterna ner, vilket inte kan sägas stämde för den lilla. Ty hon fann en bättre position i framstupa sidoläge vänd med huvud mot pappas armhåla och stortå i mammas mun. För en gångs skull, och inte sedan månen var full i november, vaknade både mor och far före dotter. Tänk, vi kunde även sätta både vänster och höger fot på golvet samt lyfta rumpan från sängen innan den lilla jagat oss upp ur sängen.

Dagen har som sig bör passerat i stilla gemak med mången lek och mången vila. För Leonie’s del har det funnits gott om tid för lek, för mors del har det givits mycket tid till sol och vila och för fars del har det givits tid åt ro och frid. Allt har sin tid och alla får tåligt vänta, men Leonie får sitt på en gång. Detta gäller förstås oavhängigt om det är mat, lek eller sömn som den lilla gör anspråk på. I vanligt manér har hon velat ha lek, mat, lek, sömn, mat, lek, mer lek, sömn, mat, lek, mer lek, ännu mer lek och stupa i säng. Så förflyter de flesta av dagar. Dock har denna dag innehållet bättre lekar än tidigare då vi både har lekt massor i poolen och hälsat på havsfrun i det stora blå. Leonie vill fortfarande inte riktigt ha med det stora vattnet att göra och verkar ha förstått att det går att klättra uppåt på pappa. Rätt gulligt, på sätt och vis, när man inser att man har en liten klätterflicka på huvudet som är både rädd till sättet men full av gapskratt i sinnet. En sorts hatkärlek till havet och dess vågor. Dock är glädjen av blotta syn på poolen på intet sätt tudelad. Ty den är fullständig, fullkomlig och otvivelaktig. Ty den är fulländad. Så roligt och härligt att alla som är i närheten smittas av glädjen som lyser i Leonie’s ögon. Tänk att hon tycker så mycket om det blöta. Vi har kastat boll, simmat, hoppat, skuttat och allt har varit lika roligt. När så läpparna mot slutet blivit blå, hatten på hvuudet blivit blöt och det kommit bubblor fler än en gång från den lilles badbyxor var det dags att runda av badandet. Mor som solat (!?) kom till undsättning med frotté och torra kläder.

Mor, som inte kunnat simma, har doppat sin fagra kropp i det kalla (!?) vattnet, minst en gång. Därefter syntes den fagra lekamen ej i samma vatten igen. Mor dricker inte drinkar med alkohol, men likväl drinkar utan alkohol. Och jösses som mor har druckit denna dag. Från morgon till kväll har det insupits den ena cocktail efter den andra. Allt från Piñacolada till Tropical Passion. Frukt, frukt och åter frukt. Men vad passar väl bättre? Vyn från varje plats våra fötter besökt har fullständigt slagit knock på allt tidigare upplevt. Ty ingen gång har utsikten varit så fager som från poolkanten vid Ao Prao. Här njuter man av havet medan man tar vara på alla fördelar som en pool har att erbjuda. Ligger man still i vattnet känns det precis som om man badade i havet, med undantaget att havet stod stilla för en stund av vårt liv. Magiskt!

Lunchen bars åter in av servitriser med huvudena lika höga burna som brickorna de ställt vår mat på. Vackert är minst sagt ordet som beskriver vår tillvaro bäst. Maten är gudomlig på detta ställe även om det i ärlighetens namn inte kan hjälpas att utsikten och omgivningen färgar den något. Ty även om min mat präglas av ”pet mak mak” så är smakerna högst klara och jämförbara, och dessa, de slår mycket, det vill jag lova.

Jag har velat dyka likt en sköldpadda under havsytans dunkla ljus och tysta nejder. Men därtill har havsfrun ej bidragit med vare sig väder eller vind. Det väder som rådit tidigare, med starka vindar och stora droppar från skyn har gjort det djupa blå både grumligt och fritt från stora djur. Ty de stora väljer att simma långt bort från strändernas upprörda sandkorn, bort dit havets lugn och djup ej kan rubbas. Men dit är det allt för långt att åka och allt för strömt att simma för att en dykare som jag skall kunna njuta. Kanske är det då bättre att njuta av poolens fagra kant med den lilla.

Som om detta inte vore tillräckligt och fulländad har dagen haft mer att bjuda. Ty det är idag inte mindre än exakt tre år sedan den fagra frun skådades för första gången. Jag minns det än, iklädd ett par tajta jeans och en röd stickad tröja. Ack så fager från första stund, ack så begärlig. Tre år, ett äktenskap och en Pluttis senare är det dags att fira. Detta har vi gjort genom att fröjderfullt njuta av en femrättersmiddag i bästa, vackraste och stiligaste Thai-style. Den lilla Plutten var liksom mor och far på ett fullständigt strålande humör och middagen kunde därför knappast blivit vare sig mer lyckad eller romantisk. För säg den som vet vad som kan slå en middag på en strand, vid en solnedgång, med värdens vackraste fru och underbaraste dotter? Släng därtill in en whisky och en cigarr…

Livet är underbart, dagarna är fantastiska, stunderna är magiska!

~ av Aktievinst på 27 september, 2009 @ 22:55.

Ett svar to “Treårsdag i paradiset”

  1. Måste erkänna att det inte är med största glädjen jag läser det här, samtidgt som jag blickar ut genom ett mörk höst fönster här hemma i svedala. Nåja, nog om vädret här hemma det är inte mycket att göra åt det…

    Skämt åsido, ni verkar ha det oförskämt bra tycker jag, hoppas det håller i sig, hälsa! Jo förresten, bilderna ni tar är väldigt bra fotograferade tycker jag, kul att se!

    Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: