Sirocco

Sirocco01

Detta är Sirocco. Lika vackert som The Vertigo, samma våningsplan, men något mindre och med en till synes mer uttalad Sky Bar. Sirocco är min nästa överraskning till Mia. Detta med Roof Top Dining börjar bli vår grej, vår honeymoonpryl, så att säga, och visst är det häftigt, och visst är det väl så att man ska passa på när man har chansen i dessa länder.

Lika oklanderligt som The Vertigo blev vi uppassade av kypare och servitörer. När vi satt oss kom den genast fram en kypare med en pall åt Mia’s handväska. Inte kan den väl få stå på golvet va?

Sirocco ligger på taket till Lebua At State Tower och just under hotellets absoluta topp, The Dome. Upplyst på kvällen blir åsynen av The Dome väldigt mäktig. Precis som vid The Vertigo är utsikten oklanderlig från Sirocco. Dock är en av skillnaderna att man vid The Vertigo kunde sitta alldeles invid kanten av byggnaden. Det gick inte här då taket prydes av en rabatt med små buskar allra närmast kanten. Lite synd kan man tycka. Ytterligare en skillnad är att Sirocco inte tillåter barn under 7 år. Dock tillhandahåller vårt fina hotell barnpassning till en timpenning som närmast framstår som en spottstyver i sammanhanget. Därför hade vi bokat upp oss på en barnvakt som mycket punktligt dök upp 5 minuter innan middagsreservationen med en liten korg full med grejor. Även om det kändes lite märkligt att lämna ifrån sig Leonie kändes det som om personalen här är väldigt proffsig och förstående. Dessutom underlättar det ju att vi äter vår middag bara 11 våningar från rummet.

Till middag åt vi hummersoppa som förrätt, sedan fick vi en sorbet i väntan på huvudrätten. Mia åt en importerad amerikans stek till huvudrät medan jag åt en helkokt krabba i svartpepparsås. Det lät kanske lite märkligt med svartpepparsås till krabba, men det var otroligt gott. Till detta drack jag Singha medan Mia drack en ny drink, Bangkok Wonder. Den var så god att Mia skulle be om receptet. Tyvärr hann vi inte längre än så här innan barnvakten ringde och sa att Leonie skrek. Mia rusade ner och ringde tillbaka inte långt efter och sa att det var kört. Leonie gallskrek så fort hon såg barnvakten. Nåja, vi fick i alla fall en timmes lugn och ro, och lite hann vi ju äta. Det fina med detta ställe var dock att de skickade ner resterande mat som Mia inte hunnit äta med room service. De hade då värmt på den och garnerat upp den ånyo, mycket tjusigt.

Av vädermässiga skäl har jag bokat Sirocco även till morgondagen, men förmodligen äter vi någon annan stans.

~ av Aktievinst på 29 september, 2009 @ 22:59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: