Pier59 – The Vertigo Backup Plan

pier59_01

P1010089Efter att ha prövat både The Vertigo och Sirocco kan man ju fråga sig vad som skulle kunna slå detta. Vi funderade och kom fram till att det nog var rätt svårslaget. Kampen mellan de båda vinner dock The Vertigo med både trevligare personal, bättre service, godare mat, bättre priser samt fler värdefulla detaljer som rosor, extrarätter, smekmånadsdrinkar, fotografier och självklart inte minst det faktum att även barn är välkomna till The Vertigo. Därför valde vi att idag avboka den ytterligare reservering vi hade på Sirocco till förmån för The Vertigo. Dock regnade det idag varför vi fick glädjen att nyttja deras Backup Plan, som visade sig vara en annan restaurang, på sextionde våningen, vid namn Pier59. Som ni ser på bilden så var även denna restaurang sanslöst häftigt inredd. Utsikten var även härifrån fantastisk, även om vi fick njuta av den lite på håll då vi satt vid bordet närmast till höger på bilden.

Pluttis hade vi hållt vaken till just innan vi klev in på restaurangen. Genom att ha förberett en flaska nattvälling som vi gav henne i lobbyn på väg upp till restaurangen maximerade vi verkligen den tid vi hoppades att hon skulle sova. Det visade sig vara ett genidrag då Leonie sov nästan 90 minuter, precis så länge som hela vår middag tog. Faktum är att hon vaknade just som jag sörplade i mig det sista av min Irish Coffee och signerade notan.

Dock började middagen med två små musselförrätter, följda av två rejäla köttbitar till huvudrätt. Mia åt en tenderloin från Australien medan jag åt en rumpstek från Japan. Därefter åt Mia samma chokladbrownie med vaniljglass som vi ätit tidigare medan jag nöjde mig med en Irish Coffee. Samtidigt fick vi in en ”Honeymoon Drink, Complementary from the chef” och en ros till frun.

Man kan lugnt säga att även denna middag blev otroligt lyckad. Det känns verkligen som om vi maximerar både shoppingen, upplevelserna och middagarna i denna stad.

P1010102När vi kom hem smög jag upp till Sirocco’s Sky Bar som vi ju missat igår då vi fick springa från restaurangen i hast. Där tog jag några bloss på en cigarr och sörplade i mig en hel Cola Light. Jag passade även på att ta ett lite bättre kort över Bangkok By Night nu när jag hade stöd för kameran. Utiskten över Bangkok är minst sagt helt fantastisk, i alla väderstreck, även om vyn mot floden lockar allra mest.

~ av Aktievinst på 30 september, 2009 @ 23:28.

Ett svar to “Pier59 – The Vertigo Backup Plan”

  1. Hej!
    Det är verkligen fantastiska vyer och restauranger som ni alla tre har fått besöka. Det kommer nog att ta litetid att sortera alla intryck när ni kommer hem. Här hemma har hösten anfallit sommaren på allvar. Hösten har verkligen sommaren i ”brygga” men erfarenheten säger att sommaren ger inte upp så lätt. Det kommer fler ”varma” dagar, men kanske inte 32 grader i skuggan, men väl 22 om vi har tur. Hoppas att ni alla tre får en perfekt resa hem utan förseningar och väskor på drift.
    Hälsnigar från Bolmsö
    Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: