Walt Disney World

Idag har jag passat på att se en del av Florida. Eftersom jag tänkte åka runt lite var det lika bra att hyra en bil, en Mitsubishi Galant, med GPS. Förvisso har jag ju en GPS på min iPhone, men det kräver också att man köper kartorna för USA, vilket jag nu ångrar att jag inte gjorde.

Hur som helst åkte jag runt bland lite affärer, i synnerhet golfaffärer, men avslutade dagen med att åka till EPCOT Center. Epcot tillhör också Disney World men är mer en attraktion för vuxna. Disney World verkar vara sanslöst stort. Var jag än åkte i området var det skyltat till olika disneyattraktioner. Man får lätt intrycket av att man måste vara här minst en hel vecka för att hinna utforska hela området.

Just nu är Leonie självklart för liten för att uppskatta detta, men jag kan ändå se att vi någon gång i framtiden måste ta oss hit så hon får uppleva allt detta. Det måste vara ett himmelrike för små barn, medan jag gott kan se det som en mardröm för vuxna. Fast vad gör man inte för sina barn. Det ska faktiskt bli riktigt, riktigt, kul att få ta med henne hit någon dag. Dock tror jag man måste vara minst 6-7 år innan man har full glädje av det. Om man inte är minst 140 cm finns det dessutom begränsningar för rätt många av attraktionerna.

Jag var som sagt på Epcot center, en liten miniatyrvärld där många länder har egna små områden uppbyggda med för varje land specifika saker. Sverige fanns inte med, men likväl

Norge, som hade en viking utanför ett stort trähus. Vid vissa av dessa länder kunde man även åka några attraktioner. I Kina kunde man t.ex. åka en virtual reality tur på gula floden etc. Just detta gjorde dock inte jag. Jag valde istället att utbilda mig till austronaut på ett annat ställe och fick sedan följa med på en raketavfyrning ut i rymden. Jag kunde sväva och se jorden från flera mils avstånd innan det var dags att landa på Mars.

Just denna månad var det ”Food and Wine Festival” på Epcot center, vilket betyder att varje land serverar mat och dryck från just det landet. Själv åt jag middag i Japan. Chicken Terriyaki fick det bli.

När dagen sedan summerades kändes det roligt att ha upplevt allt, samtidigt som jag känner att jag gärna hade velat vara här med Mia och Leonie.

~ av Aktievinst på 27 oktober, 2009 @ 18:21.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: