Fotomässa – många leksaker

Även denna dag har passerat med ganska många ärenden uträttade. Men för Leonie’s del var nog ändå höjdpunkten att få åka hem till Mormor och Morfar och äta pannkakor. Tyvärr fick jag inte med mig något bra kort från detta, men nog kan jag skriva under på att pannkakor verkar vara en favorit i alla fall. Det blev hela 2.5 pannkakor som försvann ner i djupet av Leonie’s mage, eller rättare sagt 2.0 i djupet av Leonie’s mage och 0.5 i djupet av Sammy’s mage.

På eftermiddagen åkte jag till fotomässan och kikade på en massa fotoprylar och fina utställningar. Mia och Leonie avböjde åter att följa med med hänvisning till de ökade riskerna för eventuella förkylningar och svinsjukdomar som stora folkmängder faktiskt innebär. Själv fann jag i alla fall utställningen mycket intressant och fastnade förstås för en kamera jag dregglat över länge. Såg ni kortet lite längre ner på sidan taget på Leonie med Mia i röd tröja skymtandes i bakgrunden? Kortet är taget med en väldigt fint och ljuskänsligt objektiv, men tyvärr klarar inte min D200 av att återge det höga ISO-talet utan kraftigt brus. Den observanta ser ju hur grynig bilden är. Men de nya kamerorna som dessutom har en fullformats sensor i det gamla hederliga 35mm-formatet fångar ofantligt mycket mer ljus och kan återge ISO-tal upp mot 6400. De kort jag testade i mässlokalens belysning var långt över förväntan. En sådan kamera måste jag ha någon gång, i alla fall om jag ska kunna ta riktigt fina kort på Leonie, eller hur?

På kvällen roade vi oss med att köpa med oss Indisk mat som vi tog med och åt hos syrran och Stefan. Då fick vi också se lite mer detaljerade planer på deras kommande kök, i huset de alldeles strax ska börja bygga.

~ av Aktievinst på 15 november, 2009 @ 22:15.

Ett svar to “Fotomässa – många leksaker”

  1. Hello Nils, I hope you remember me. This is Jeff Miller and I used to date your Sister Karin while we were in Kenya. We played golf(I tried to) and billiards at ”Cheers” bar. I’ve been trying to contact her for quite some time. Can you help? jtmiller84@aol.com Thank you so much! I love your blog! Congratulations on your marriage and your beautiful children!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: