Leonie’s första födelsedagskalas!

När jag kom hem från jobbet hade Mia redan hunnit baka och ställa undan de båda tårtorna hon gjort. En chokladtårta och en prinsesstårta! Garnityren hade vi inhandlat dagen innan i en affär som låg långt ute i Täby. När jag kom hem var allstå det mesta redan fixat och jag hade bara att ta hand om Leonie medan Mia piffade till sig samt blåsa upp en massa ballonger. Jag vet inte vad det är med dagens ballonger, men jag får för mig att de var bättre förr. Oavsett hur mycket jag drog och slet i dem innan jag försökte blåsa upp dem kändes det inte som om det blev något lättare. Till slut var jag så hostig och vimmelkantig att Mia fick hjälpa till.

När så fikat och allt annat var förberett satte Mia på Leonie en, dagen till ära, nyinförskaffad klänning som var supersöt. Den fick hon också många komplimanger för och självklart mös väl mamma mest av alla.

Idag verkade det som om alla som var bjudna kunda komma. Leonie’s faster med familj kom, utom Julia som var upptagen. Moster med familj liksom mormor och morfar kom också. Som sig bör hade alla med sig en hel drös med presenter. Det var så många presenter att jag såhär i efterhand knapp kommer ihåg vad Leonie fick av vem. Dock vet jag att hon fick en jeansklänning, ett tåg med rörliga gubbar, samt en boink-boll som ger ifrån sig roliga ljud när man kastar den (som den Leonie fick av Mia i morse, fast denna var både större, gosigare och lät lite mer), av mormor och morfar. Av faster med familj fick Leonie en liten kanin, leksakstelefon (av äldre modell med snurrskiva, som hon aldrig kommer att förstå hur den fungerar eftersom hon endast kommer att känna till mobiltelefoner med touch-screen) och plastankor att bada med. Moster med familj gav Leonie två böcker, ”Tummen” och ”Busiga Babyn Borstar Tänderna”.

Anders och Beata kunde inte vara med eftersom de bor i Göteborg men var ändå snälla som hade köpt presenter och skickat upp till Leonie. Av Anders och Beata fick Leonie jättefina Villervalla-kläder. Så fina att vi själva blev lite inspirerade och vill åka till en affär på söder som vi vet säljer just Villervalla.

Av Mia och mig har Leonie bland annat fått bollen i morse, en stor mjukiskanin, en klänning, massor av andra kläder och en tjockare Houdini-tröja. Jag älskar själv de Houdinis jag har och vill gärna att även Leonie och Mia ska ha en de kan använda. Leonie växer ju ur sin rätt snabbt, så det vill till att man hela tiden köper någon storlek större än vad som passar henne för stunden. I just detta fall verkade det smaskigare att tugga på etiketten än att faktiskt få på sig tröjan.

Förutom alla kort som gästerna hade med sig fick Leonie även grattiskort från familjen Englund. Även familjen Sjöberg/Simmingsköld och Berglin/Carlsson skickade en muntlig grattishälsning. Familjen Cederling och Leonie’s kompis Sam skickade grattis-sms.

Efter att ha festat loss på både chokladtårta och prinsesstårta, kaffe och en stänkare valde de flesta att åka hem till Idol. Även Hans och Ingela hade tänkt att åka, men fick lov att stanna kvar då Mia ville ha hjälp med förberedelser inför frisörbesöket i morgon. Det visade sig bli en ganska långdragen historia och mormor och morfar fick se Idol hemma hos oss, i köket, istället.

På det stora hela tror jag att Leonie har haft en fantastisk första födelsedag. Hon har fått en egen Hello-Kitty-Prinsess-Tårta och har dessutom försökt blåsa ut det enda ljuset. Leonie har fått mängder med både hårda och mjuka presenter som hon nu kan leka med och hon har dessutom fått träffa de flesta av sina släktingar. Kan det bli mycket bättre?

~ av Aktievinst på 20 november, 2009 @ 22:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: