Frigiliana och lugnt mys

Idag har vi haft en mycket fin dag i Nerja. För det första har vädret varit helt fantastiskt. Dagstid ligger det på ca 20 grader i skuggan vilket upplevs betydligt varmare i solen. Eftersom lägenhetens balkong har morgonsol är det inget som hindrar att man sitter där och äter frukost även om det bara är ca 16 gradar vid den tidpunkten. Som ni förstår började vi dagen med att äta frukost i solen, härligt! Eftersom vi inte kunde ta med någon barnstol till Leonie har vi köpt ”Seat in a sack” som är ungefär vad det låter: En säck som man kan hänga på nästan vilken stol som helst och sedan placera sitt barn i. Det blir då jämförbart med en barnstol bara det att barnet sitter lite lägre ner.  Dessutom måste stolen man använder ha bakben som klarar av en plötslig viktförflyttning bakåt utan att tippa. Eftersom de flesta stolar för vuxna inte har den konstruktionen var vi tvugna att placera stolen mot en vägg. Men det gick fint, både på altan där vi kunde nyttja balkongmuren och inomhus där det fanns gott om väggar (!).

Efter frukosten begav vi oss av mot en bergsby inte långt från Nerja som heter Frigiliana. Vi parkerade ganska centralt i byn och började sedan ett uppåtspirande vandring mot ett café som Hans och Ingela kunde rekommendera. Där skulle vi få dricka det mycket speciella vinet som produceras i denna by ”Vino Frigiliana”. Vägen till cafét gick genom trånga gränder och mysiga medelhavshus, samtliga målade i vitt med fina portar här och var, kantade av såväl restauranger och butiker som lägenheter.

På cafét kunde vi sedan njuta i lugn och ro av den magnifika utsikten som sträcker sig ända från den fina bergbyn, högt belägen som den är, hela vägen bort till det vackra blåa medelhavet. Under hela tiden var Leonie väldigt glad och lugn och verkade ta miljöombytet till solen med ro. Det verkar i det närmaste som om hon trivs rätt bra med att inte behöva vara så påpälsad som ju är fallet i Sverige vid denna tid.

Efter att ha fikat begav vi oss vidare upp för berget och byn. Efter att ha besökt flertalet affärer gick Hans, Leonie och jag i förväg medan Mia och Ingela fortsatte att gå in i så gott som samtliga affärer längs vägen. Efter att ha gått ett litet tag kom vi fram till ett torg och en kyrka där jag passade på att smita in och ta några fina kort. När vi väl träffade på Mia och Ingela igen visade det sig att Mia hittat en jättefin jacka från Nepal, av alla ställen, som hon prompt ville att jag skulle vara smakråd på. Den jackan som Mia sett ut gillade jag inte lika mycket som den ni ser på bilden. Den som är på bilden är en typisk nepaljacka och en modell som jag gärna skulle ha själv om den fanns. Den långa luvan tycker jag är cool. 40 euro fick Mia slanta för den fina jackan.

Efter sight seeing i byn körde vi med bilen vidare längs de slingriga serpentinvägarna ännu högre upp på berget tills vi kom fram till en liten restaurang där vi åt lunch. Leonie hade svårt att sova vilket till viss del drabbade min lunchfrid. Dock dröjde det inte länge innan hon fick erkänna sig besegrad av John Blund och matfriden åter kunde infinna sig. Utsikten från denna restaurang var verkligen magnifik då vi kunde se över hela bergen ända bort till havet.

När vi väl kom hem kändes dagen rätt fulländad och vi bestämde oss för att bara slappa, mysa och umgås. Leonie springer nu omkring väldigt mycket på egen hand i lägenheten. Det är snudd på att hon går mer än hon kryper och det är nog bara en tidsfråga om några dagar innan hon faktiskt gör det. Det är otroligt vad fort barnet utvecklas. Varför har man själv inte fortsatt att utvecklas? Istället har man ju i det närmaste inte bara stagnerat utan i viss mån även förfallit? Jag tror att min egen intellektuella ”peak” var ett eller två år efter gymnasiet. Därefter känns det som om det gått utför, ganska brant utför.

~ av Aktievinst på 6 december, 2009 @ 18:24.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: