Vandring i Nerja

Den här dagen har vi spenderat på att vandra omkring inne i Nerja. Nerja är en minst sagt mysig liten småstad med medelhavskarakteristiska drag, även om stilen inte är fullt så medelhavslik som Frigiliana var. I Nerja finns många gågator som kantas av små pittoreska butiker som säljer allt från sourvernirer till grillad kyckling. Mest utmärkande för staden är kanske Balcon De Europa som är ett piazza-liknande torg utformat som en crikulär helikopterplatta. Balcon De Europa lär vara stadens mest välkända och besökta attraktion. Läget, längst ut på en liten pir, gör att man med lätthet ser hela Nerja’s kustremsa åt både öster och väster. Strax nedanför och vid sidan om Balcon De Europa ligger förmodligen Nerja’s två bästa badstränder. Under vår vecka i Nerja var vädret förvisso både soligt och varmt, men det tycktes ändå som om badsäsongen sedan länge var förbi. De frusna spanjackerna är försås bortskämda med betydligt varmare vatten även om de ca 20 graderna hade varit helt okej för oss nordbor.

Jag hittade varken kläder eller saker att köpa, däremot finfina kubanska cigarrer till rena vrakpriserna om man jämför med vad man får ge hemma. Jag passade på att köpa på mig ett litet lager och letade även efter en fin humidor. Alla humidorer är gjorda av spanskt cederträ varför det också borde vara billigare att köpa en humidor i Spanien. Men icke. Jag hittade ingen som föll mig på läppen. Nu blir det istället bråttom med att köpa en i Sverige så inte de fina cigarrerna hinner torka ut.

Det fina med dessa små charmiga städer är att de är fulla av mysiga små restauranger och lämpliga lunchställen. Idag åt vi en mindre hamburgare alldeles i närheten av både stranden och Balcon De Europa. Leonie har skött sig exemplariskt hela dagen och har även fått gå av sig en hel del energi. Hon går ju mest hela tiden nu och tycker också det är väldigt roligt, även om hon fortfarande inte har något emot att hålla oss i handen samtidigt som hon testar sina fötter. Det var förresten en gång som hon skrek så mycket att halva Nerja tittade upp, trots att vi gått en bra bit från restaurangen. Det var när vi skulle byta blöjan på henne som hon blev lite upprörd. Men sanbbt kommet lätt förgånget, så även babyilskan, tydligen.

Efter att ha ätit lunch åkte vi tillbaka hem till lägenheten och möööös !! Mycket mysa och umgås blir det.

~ av Aktievinst på 7 december, 2009 @ 20:57.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: