Hans fyller 60 år!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Hans’ födelsedag, hurra hurra hurra !!!

Vi började dagen med en liten frukost på sängen och symbolisk sång. Leonie såg riktigt fascinerad ut när vi gick in med frukostbrickan med levande ljus och sjöng. Mia bar på brickan medan jag höll i kameran. Leonie gick förstås själv bredvid fötterna på oss. Hans såg uppriktigt förvånad ut men framförallt väldigt glad. Han hade nog inte trott att det skulle bli frukost och sång. När väl både Hans och Ingela hämtat sig från den finstämmiga sången åt vi gemensam frukost vid bordet.

Tidigare på morgonen hade jag bokat in en fyrboll på Baviera Golf Club med utslag klockan 12:58.  Efter frukosten och viss återhämtning begav vi oss alltså dit alla fem. På plats hyrde Mia och jag en liten golfbil då vi var tvugna att transportera lilla fröken i något mer lättrullat än en barnvagn. Åker man bil måste man sitta i bilstolen och därför hade vi den med. Vi skulle ju aldrig drömma om att åka bil utan bilstolen, inte ens en golfbil (speciellt inte i ett land som Thailand …). Även Ingela provade på att köra bilen och verkade tycka det var väldigt roligt. Det påminner ju lite om att åka radiostyrda bilarna på Gröna Lund, bara det att man slipper alla snorungar som ska köra på en hela tiden.

För ett par månader sedan då Mia och jag var på Dormy’s i Barkarby sprang vi på färgsprakande guldgolfbollar som vi direkt bestämde oss för att köpa med oss just för denna resa. Dessa gyllene golfbollar fick bli en första liten present från oss och dem fick Hans vid utslaget på första hålet.

Golfrundan gick minst sagt lite si och så. Hans vann nog poängtävlingen rätt överlägset. Jag hade fullt sjå med att både spela, sköta golfbilen med Leonie och hålla koll på mina medspelare. Det blev hur som helst en väldigt trevlig upplevelse i det extremt fina vädret. Klarblå himmel och fantastiskt trevligt sällskap. Jag ser verkligen fram emot den dag då både Leonie och Mia börjar spela. Med tanke på de logistiska aspekterna och den något ringrostiga formen bestämde vi oss för att nio hål var alldeles lagom en varm dag som denna.

Väl hemma var det bara till att piffa till sig innan det var dags för Hans att sprätta skumpan och därmed initiera firandet på riktigt. Vi skulle lite senare på kvällen gå på en oprövad restaurang, Puerto Del Mar, vilket också var Mia’s och min present till Hans. Men innan dess, den obligatoriska skålen där även Leonie fick dricka…

Väl på restaurangen ville Leonie inte sova, trots att Mia och jag turades om att köra henne runt runt bland de mysiga gränderna och även en sväng ut på Balcon De Europa, varifrån jag också fick ett mycket fint kvällskort. Till slut gav vi upp och bestämde oss för att Leonie skulle få vara med, äta bröd, kasta mat och göra precis som hon brukar få göra, *smile*. Men av detta blev det inte mycket av. Hon satt hela middagen som ett litet ljus, skrattade, jollrade och charmade upp varenda servitör som ögat fångade.

Vi beställde alla förrätter gjorda på räkor och köttbitar till huvudrätt. När det var dags för deserten hade vi andra planer än att inmundiga den på restaurangen. Ingela hade nämligen förbeställt en chokladtårta med glasyrgravyren, ”Hans 60 år”. Den plockade vi upp på vägen hem och skulle mumsa i oss så snart vi kommit hem. Tyvärr var jag så extremt mätt efter en enorm förrätt och en ännu större huvudrätt. Så mätt att jag faktiskt inte fick i mig speciellt mycket tårta. Situationen var relativt likartad för oss alla faktiskt. Istället sparade vi en stor del av tårtan till nästkommande dag. På det stora hela har det varit en väldigt rolig och mysig dag med mycket umgänge och firande.

~ av Aktievinst på 10 december, 2009 @ 22:43.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: