Förberedelser – Dan före dan före dopparedan

Den här dagen har gått åt till att förebereda inför julen. Jag har spenderat flera timmar på stan med att leta presenter utan att hitta en enda. Till slut gav jag upp och åkte hem och tvättade bilen  istället. Jag passade på att åka till en gör-det-själv-hall där jag stod i nästan två timmar och tvättade och vaxade bilen. Fin blev den, så fin att jag tror vi får åka Peugeoten imorgon för att inte riskera att skita ner Volvon.

På kvällen passade jag på att grava en bit lax. Det är en årlig tradition jag har och jag hade ingen lust att missa den detta år även om det var i elfte timmen att grava för att få den färdig till julafton.

Mia passad även på att packa upp vår nya gran. Granen har vi köpt på CityGross för nästan 500 kr, vilket kanske är något mer än en riktig gran hade kostat, men kan i gengäld användas i många år och är kanske därför rent av mer miljövänlig, gjord av vinyl, men ändå så pass naturtrogen att den barrar. Åtminstone föll det av en hel del barr när vi satte ihop den. Skälet till att vi ville ha en plastgran är att vi inte vill ha en massa barr på golvet som Sammy drar runt och som Leonie kan stoppa i munnen. Hur som helst blev både Mia och jag överraskade över hur fina dagens plastgranar är. Med facit i hand, och då menar jag eftersom vi länge funderade på att köpa en riktig gran, tror jag inte vi kunde blivit mer nöjda än vi är med plastgranen. Den är i perfekt färg, av perfekt längt och perfekt fördelning/täthet mellan grenarna. När väl granen var klädd lade vi under några paket för att öka stämningskänslan.

~ av Aktievinst på 22 december, 2009 @ 20:10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: