Nyårsafton 2009

Dagen började med att jag fick åka och handla några förnödenheter som vi inte hade hemma. Det var så otroligt mycket folk vid affären att folk parkerade huller om buller, så även jag, vilket jag ångrade när jag såg att jag fått en pbot på 550 kr. Trots detta blev årets nyårsafton blev en väldigt trevlig, om än lugn, tillställning hemma hos oss. Vi hade bjudit över Malin och Jocke från föräldragruppen med deras pojke Sam, samt Laia och Vladi med hunden Vera. Eftersom Sammy och Vera inte går så bra ihop fick tyvärr Vera husera i kontoret.

Gästerna trillade in redan vid 17-tiden vilket passade Leonie utmärkt då hon fick leka en hel del med Sam innan läggdags. Faktum är att barnen var vakna så länge att de var med på nästan hela middagen.

Idag var det jag som stod för det mesta av matlagningen och för att det inte skulle bli en one man show utan umgänge vid spisen såg jag till att menyn var relativt enkel och snabblagad. Till förrätt åt vi avocado med skagenröra. Huvudrätten bestod av en honungsmarinerad ryggbiff och tillika honungsfräst sparris serverade med klyftpotatis. Deserten till sist blev en chokladig cheesecake mousse som tyvärr blev väldigt mastig.

Efter deserten serverade vi kaffe och avec. Ännu senare serverade vi en groggbuffé.

Barnen vaknade från och till och oturligt nog väckte de titt som tätt varandra, men det är väl sådant man får räkna med i dessa tider.

När klockan närmade sig tolvslaget slog vi på tv:n för att få den exakta tiden och höra skansenfirarna skåla in det nya året. Efter att själva ha skålat och firat in det nya året gick vi ut på gatan för att se alla fyrverkerierna. Vi behövde inte gå långt då det fanns ett gäng på gatan som sköt upp enorma mängder pengar, förlåt, fyrverkerier. Det var otroligt häftigt att se dessa pjäser lysa upp hela himlen så nära vårt eget hus. Dessutom var det ju så mycket snö på marken och träden som förhöjde stämningen väldigt mycket. Trots att det var svinkallt, minus 12 ungefär, och att det faktiskt började snöa kunde jag inte låta bli att ta mängder med kort på festligheterna.

När väl tolvslaget passerat kröp vi ihop i sofforna och tände elden i brasan. Eftersom vi inte eldat på länge började det ryka in en hel del. Det rök in så mycket att vi ett tag funderade på att släcka elden med vatten. Men rätt som det var lyckades den varma luften penetrera hela skorstenskanalen och vi kunde börja njuta av den stämningsfulla brasan.

Efter någon timme gick Malin, Jocke och Sam hem medan Laia och Vladi stannade kvar och nattsuddade fram till tre-tiden på morgonen. Leonie vägrade att somna om utan Mia’s närvaro från ett-tiden varför vi inte såg så mycket av henne resten av kvällen.

Allt som allt var det en väldigt trevlig nyårsafton med goda vänner och glada barn. Pluttis var på ett strålande humör hela kvällen. Det ska bli roligt den dag hon är med och firar nyår med oss.

~ av Aktievinst på 31 december, 2009 @ 23:17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: