Föräldramöte inför inskolning på dagis

Ikväll har vi varit på föräldramöte inför inskolningen på dagis. Leonie börjar på dagis den 25:e januari och det vill till att vi föräldrar vet vad som förväntas av oss. Eftersom barnen inte skulle vara med hade mormor lovat att ställa upp som barnvakt.

När vi kom fram till dagiset visade det sig att det var långt ifrån färdigbyggt. Det är nämligen en gammal fritidsanläggning för äldre barn som ska byggas om till förskola. Personalen, dvs chefen och den pedagogiskt ansvarige som vi fick träffa verkade vara gamla i gamet, riktiga kommunala rävar skulle man kunna säga. Jag kan inte hjälpa att få känslan av att de visste precis vad de skulle säga för att få saker och ting att låta så bra som möjligt. Givetvis tryckte de hårt på att de skulle få stora ytor och att allt skulle vara nyrenoverat. Däremot ska det tydligen vara massa byggjobbare på plan 2 i minst 3 veckor efter det att förskolan öppnats. Om de säger 3 veckor kan man nog räkna med det dubbla på en gång. Jag undrar just hur barnen ska kunna sova i byggljudet, eller tar snickarna paus kring lunch?

Lekplatsen utomhus var tvungen att bytas då den också varit anpassad för äldre barn, men de nya ställningarna och leksakerna hade inte kommit. Maten är av halvfabrikat då de inte har EU-tillstånd att driva eget kök. Dörrarna saknade kodlås och det är naturligt att undra hur man ska begränsa vilka som kan komma in på förskolan, i synnerhet om ovanvåningen är olåst då byggarna måste kunna komma och gå som de vill. På det stora hela kan det nu låta som om allt var dåligt, men så är det nog inte. Jag tror att det för Leonie’s del är viktigast att det blir en bra grupp med roliga kompisar. Fröknar och personal är säkert så bra som någon annan stans och placeringen är knappast för evigt. Faktum är att föreståndaren kände sig helt övertygad om att det skulle finnas platser på förskolor i Herrängen till augusti. Och då blir det nog flytt dit såvida inte Leonie verkar stormtrivas på sin nya förskola.

Roligt var också att en av föräldrarna har varit övningsassistent på KTH, en bra sådan, som jag själv hade i flervariabelundervisningen. I övrigt har jag inte så mycket att tillägga just nu. Vi ska ha inskolning nästa veckan, något som jag sköter. Tanken är att en veckas inskolning bör räcka. Det ska bli kul att se hur Leonie reagerar på att få leka hela dagarna med nya kompisar. Det kan blir rätt kul faktiskt.

När vi väl kom hem visade det sig att Leonie just hade vaknat, säkert blivit orolig av att varken mamma eller pappa varit hemma och av någon anledning dessutom kräktes ganska häftigt. Det kan inte vara lätt att vara liten plutt i alla lägen, ej heller att vara den som blir dränkt i spyor (läs: mormor). Efter att ha konstaterat en temperatur på 37.7 grader gav vi Leonie ett litet bad. Hon verkade så glad så och inte alls speciellt sjuk. Med ny ren pyjamas och ny välling i magen somnade hon om rätt sött igen. Imorgon får vi se om hon  blivit sjukare. Trist är att vi ju ska bort i morgon på Födelsedag. Kusin Tim fyller år och vi är alla bjudna, men frågan är väl nu om vi får komma? Men det får bli morgondagens huvudvärk. Nu får vi koncentrera oss på att göra det bästa möjliga av vår inställning till den nya förskolan. Jag tror nog att allt blir bra så småningom. Roligast blir det för Leonie att få lite nya vänner i sin egen ålder. Hittills är det mest Ivar som hon verkar gilla. Hon visar det genom att krama honom väldigt ofta, något hon inte gör med de andra barnen vi känner. Kanske känner hon sig mer bekväm att krama Ivar då han är av samma storlek som hon?

~ av Aktievinst på 18 januari, 2010 @ 22:02.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: