Istappar

Årets vinterlandskap har verkligen inte liknat någon annan vinter som jag upplevt i Sverige. Gator och hus har varit snötäckta i flera månader känns det som. Normalt hade allt töat bort vid det här laget, men inte i år. Vår gata hemma är otroligt vacker i all sin vinterprakt. Rimfrosten på träden är nog det som skapar den allra mysigaste känslan. Däremot kunde jag gott vara utan plogbilens uppkörda snödrivor som naturligtvis hamnar på vår sida av gatan. Tack och lov har Mia hjälpt mig skotta undan lite på sistone.

Längs vårt tak har det bildats enorma istappar, jättefina sådana som jag försökte fånga i mörkret ikväll. Genom att försöka få gatlampan, tvärsöver vår gata, att lysa genom tapparna lyckades jag få en härligt ”guldig” färg på tapparna som nästan får dem att se ut som om de vore gjorda av metall.

Eftersom man är sin egen fastighetsägare är det också upp till oss att rensa tapparna från ingången så att vi inte riskerar att få en i huvudet när väl det börjar töa till sig lite. Man vill ju inte heller riskera att något skulle hända lilla plutten.

I övrigt tycker jag Leonie verkar klara vintern väldigt väl. Hon är varm som person och verkar aldrig frysa, inte ens när vi varit ute en mycket lång stund i kylan. På nätterna sover hon i sin pyjamas och inget mer. Hon vägrar att ha täcke på sig såvida hon inte är så trött att hon inte reagerar när vi lägger det på henne. Jag har aldrig sett henne vakna med täcket på och när man ibland lägger det på henne, då man tror att hon sover djupt, blir hon jättearg och sparkar av sig det omedelbums.

~ av Aktievinst på 21 januari, 2010 @ 22:16.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: