Långfärdsskridskor på Norrviken

I morse fick Mia sovmorgon och jag satte mig och lekte med Leonie. För att göra leken lite intressantare tog jag fram en leksak hon fått i julklapp av farfar men som vi inte öppnat då vi tänkte att det kunde vara bra att ta fram några av julklapparna successivt. Som ni ser på bilden var det en klassisk leksak där det gäller att slå bitar genom träskivan. När man åstadkommit detta vänder man på mojengen och börjar om på nytt. Leonie lyckades faktiskt riktigt bra, i någon minut fram tills tålamodet tröt. Efter ett tag lekte hon mest med antingen hammaren eller lådan som leksaken låg i.

Senare på eftermiddagen åkte vi alla långfärdsskridskor på Norrviken, även Stefan som vi hämtade upp på vägen ut. Dock inte Leonie förstås, men hon var med. Det visade sig att vi var långt ifrån ensamma om att ta med henne ut i barnvagn på isen. Trots att vi kom dit ganska sent på dagen vimlade det fortfarande av folk på stället. Bland alla dessa träffade vi Peter och Tilde också som vi stämmt träff med tidigare på dagen. Då vi som sagt kom dit rätt sent var det knappt att vi fick hyra några skridskor då de alldeles strax skulle stänga. Med lite övertalning och viftande med sedelbunten löste det sig dock. Vi fick en halvtimme på oss innan de absolut ville ha tillbaka både skridskor och pjäxor. Men en halvtimme var allt vi behövde. Jag ville mest att Mia skulle få prova på och att Leonie skulle få komma ut lite. Det visade sig att det var perfekt för Mia att skjuta vagnen då hon fick ett stöd att hålla fast sig i på så sätt.

Efter några minuter ville jag skjuta vagnen för att se hur Leonie skulle reagera på lite fart, men det blev inget bra med den saken. Hon började gråta och nöjde sig inte förrän mamma kommit ifatt.

När väl turen var slut såg vi fram emot att få köpa lite varmkorv på isen, men därav blev det inget med då korven var slut.

~ av Aktievinst på 24 januari, 2010 @ 18:18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: