Leksand dag 2

Efter att ha sovit betydligt bättre inatt, och dessutom fått sovmorgon av Mia hade jag inte mycket att klaga över. Ändå var jag rätt trött när jag steg upp. Tack vare den sena läggtiden och några glas innanför västen kände jag mig till en början lite sliten. Men det gick snabbt över då Mia kom in med en Alla Hjärtans Dag-present till mig. Jag fick ett par otroligt påkostade och fina manchettknappar som jag verligen ser fram emot att få använda.

Leonie var på lite bättre humör idag även om det märktes att även denna natt varit något orolig. Både Leonie och Ivar sprang omkring och lekte med i princip allt de kunde få tag på. Med tanke på att huset inte var direkt småbarnsanpassat så fanns där en hel del saker som pockade på barnens uppmärksamhet.

Leonie och Ivar leker ungefär som barnen på dagis, dvs inte så mycket med varandra men däremot mycket i varandras närvaro. Då och då händer det att Leonie springer fram till Ivar och ger honom en bamsekram, och det är verkligen gulligt att se. Tyvärr händer det också att Ivar får smaka på Leonies mindre trevliga sätt att hälsa, den när hon vispar till med armen för fulla muggar och träffar honom på huvudet eller ansiktet, precis som hon gör med oss rätt ofta. Som jag skrev tidigare säger hennes fröken på dagis att det är en rätt normal ovana för små barn som har svårt att veta hur de ska ”skapa” kontakt. Vi försöker förstås att säga åt henne så fort det händer, men det är inte alltid man hinner med i svängarna. Dessutom vet man ju inte om hon ska springa fram och krama Ivar eller slå honom. Ivar verkar dock bli ungefär lika förvånad över båda. Däremot blir han ju inte lika ledsen efteråt om det var kramen, och inte smockan, han fick. Nåja, vi får väl hoppas att dessa fasoner upphör ganska snart. Inte förr så när hon blir stor nog att förstå att andra barn blir ledsna när hon gör så.

Efter att ha städat i huset packade vi in allt i bilarna, och det var inte det lättaste kan jag säga, och begav oss till den lilla stugbyn där våffelstället låg. Både Mia och jag beställde varsin stor våffla. Mia beställde våffla med jordgubssylt medan jag passade på att utnyttja den nordliga vistelsen med att ta hjortronsylt som tillbehör. Och det var verligen gott…

När vi sedan körde hem hade jag den otroliga turen att få se både Leonie och Mia sova rätt stor del av de timmar vi körde. När ”alla” sover kan jag stå på lite extra och med den nya motorvägen som inte går genom Uppsala går resan rätt fort. Vi körde i princip dörr till dörr på under tre timmar, vilket är en ganska lagom distans om man ska försöka klämma den utan ett enda stopp och ändå ha en liten ett-åring i baksätet.

Det har varit en otroligt skön och mysig helg även om sömnen blivit lite lidande.

~ av Aktievinst på 14 februari, 2010 @ 22:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: