Väldigt tydlig flicka

När jag kom för att hämta Leonie på dagis idag pratade jag lite med fröknarna för att förhöra mig hur det går för vår lila flicka. Bland annat frågade jag om hon är aktiv när de är utomhus trots de tjocka kläderna och nya skorna. Men det var hon inte. Hon var lite ovan vid att gå omkring i snön och stod därför mest still. Till saken hör också att ”gården” är fullständigt täckt med ganska mycket snö vilket gör terrängen väldigt knepig för de små barnen, i synnerhet de som inte lärt sig gå stadigt på ojämn mark ännu. Men förutom detta går det bra för Leonie sålänge hon är på gott humör.

Fröknarna och de andra barnen har fått höra på de höga tonerna fler än en gång. Både när Leonie är ledsen, trött, hungrig eller arg brukar hon sjunga ut sin ljuva musik. Men fröknarna verkar ta det med ro. Även om de inte hört någon med liknande pipa tidigare så verkar de inte speciellt bekymrade. Snarare får Leonie väldigt mycket beröm för sin tydlighet. Hon säger minsann ifrån med besked när hon är missnöjd med något. Det kan vara att hon inte får vatten att dricka när hon är törstig, bordsgrannens smörgås när hon är hungrig eller de leksaker hon för stunden känner för att leka med. Det är väl ungefär samma mönster som vi har observerat hemma. Av egen erfarenhet kan jag också säga att jag tycker Leonie är supertydlig, nästan övertydlig med att markera sin vilja. Dock är det synd att man inte alltid kan förstå vad det är hon vill ha när hon skriker. Det ska bli sååå skönt när hon lär sig orden för de saker och ting hon vill ha eller få uträttade.

Men som sagt, det verkar som om vi fått en flicka som vet att ta för sig och göra sin röst hörd. Verkar inte som om några andra barn kommer att sätta sig på henne, nejdå, inte alls. Kanske lite chefsegenskaper som redan visar sig i tidig ålder? Och vill hon inte bli chef när hon blir stor så är det kanske för att de många åren i en härskarroll med två personliga slavar hemma redan har tråkat ut henne. Förlåt, tre slavar, Sammy har ju inte heller så mycket att säga till om längre…

~ av Aktievinst på 15 februari, 2010 @ 20:27.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: