Leonie´s favoriter

Nu är det dags att presentera några av Leonie´s favoriter beträffande underhållning. Jag har försökt att locka med tecknade filmer i stil med Kalle Anka och Musse Pigg, men det har inte gått hem. Inte heller Pingu eller Teletubbies har varit populära. Men, det finns guldkorn som passar guldflickan, t.ex. detta med kakmonstret.

Cookie Monster är så populär att Leonie till och med lärt sig ropa ”gooki, gooki” när hon vill se klippet. Som tur är klarar även min telefon av att visa dessa klipp varför det ofta blir att titta i sängen, i bilen, på dagis och var helst vi råkar vara för stunden. Det som är bra är att man ju alltid har ”Gooki” med sig om Pluttis skulle bli ledsen och behöver ett distraktionsnummer.

Men, det finns också en ganska ny favorit, och även denna har Leonie lärt sig namnet på. Låter heter ”Manamanam” och Pluttis säger ”mammammammamamma”, enormt gulligt. Det var faktiskt Christian som rekommenderade klippet när vi var uppe i Leksand häromdagen.

Det finns faktiskt ett klipp till som Leonie gillar. Möjligen är det mer ett resultat av avancerad projicering från Mia då låten sammanfaller med en av hennes egna stora favoriter. Om mamma blir superglad när låten spelas kanske den är lättare att ta till sig. Tyvärr tillåts inte inbäddning av detta klipp varför ni måste klicka här för att se det. Dock har Pluttis ännu inget tydligt ord för när hon vill se just detta klipp. Jag har försökt lära henne ”hippo” för att det ska vara någorlunda enkelt, men ungen verkar nästan bångstyrigt envis med att vägra lära sig engelska. Kanske vill hon lära sig svenska riktigt ordentligt innan hon ger sig på de utländska språken.

~ av Aktievinst på 18 februari, 2010 @ 09:26.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: