Förkylningen har brutit ut

Ja, det tog förstås inte så lång tid innan vår lilla härskarinna blev ännu sjukare och nu ser ut att ha nått toppen på sin förkylning. Vad sämre är: både Mia och jag känner av en viss förkylning också. Mia är värst drabbad även om jag också känner att jag fått något olämpligt i kroppen.

I vanliga fall sover Leonie numer bara en gång på dagen, och då allt mellan 40-90 minuter. Oftast lägger hon sig då strax efter lunchen, som numer är ca 11:00. Allt för att hålla dagisrutinerna så levande som möjligt. Men eftersom Leonie är på ganska dåligt, eller snarare kinkigt, humör nu när hon är sjuk har hon inte ätit så mycket och verkar klart tröttare än normalt. Så Mia gick och lade henne vid halv elva och gissa hur länge flickan sov? Hela fyra timmar… Någon har nog ett virus i kroppen som tar musten hur krafterna och kroppen. Medan Leonie och Mia sov passade jag på att åka till lägenheten i Alvik för att sätta fast några kakelplattor som lossnat från badrumsväggen. Lägenheten ska ju säljas om en vecka så det vill till att det åtminstone ser okej ut.

När jag kom hem möttes jag av en betydligt piggare liten tjej, samtidigt känns det som om Mia har blivit ännu sämre. Som om detta inte vore nog så har det varit snöoväder i helgen och det har förstås kommit hur mycket snö som helst. Snöf-nskap som måste skottas. Och skottar man inte med detsamma blir det ett elände när man väl ska göra det. Peugeoten är så insnöad att jag knappt tror man kan komma ut med den snart. Dem säger att det är en riktig vargavinter vi har i år och det är lätt att hålla sig för skratt när man ser de enorma snömängderna som ligger på gatorna. Vår gata har förstås bara en trottoarkant, på motsatt sida från oss sett, varför plogbilen plogar över allt på vår sida. Jo man tackar! Vinter och snö i all ära, men nu räcker det. Stackars Pluttis kan ju tro att det ska vara så här resten av livet. Som tur är får jag lite hjälp med skottningen av Mia, annars hade nog min redan bräckliga rygg mått ännu sämre.

På kvällen var det åter dags för en episod av melodifestivalen, som inte heller denna gång bjöd på den underhållning som man hade hoppats på. På något sätt var det bättre förr. Kanske är det för många bidrag numer. Så många att det inte längre ryms idel bra sånger.

Vi får hoppas att alla mår bättre imorrn. Jag känner mig okej, även om jag är lite krasslig. Men jag måste vara frisk så jag orkar med att foga plattorna i badrummet imorrn.

~ av Aktievinst på 20 februari, 2010 @ 23:16.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: