Babemagnet på jobbet

Så var det åter dags att ta med sig Leonie på jobbet. Numer sitter jag på en annan avdelning och de som jag nu delar korridor med har förstås aldrig träffat Leonie. Mia hade åter föreläsningar på universitetet och eftersom Leonie ännu inte har varit feberfri i minst två dagar så får hon inte heller komma tillbaka till dagis. Tyvärr hade vi rätt körigt på jobbet idag också. Inte nog med att en kamera står stilla, det utbröt även en vattenläcka i kontrollrummet till den andra kameran samtidigt som vårt kylsystem på den första kameran gav upp samtidigt.

Eftersom Leonie är lite blyg ville hon bli buren hela tiden vilket lämnade en arm över att jobba med. Dvs ganska precis en arm för lite. Eftersom det bara är jag som kan göra vissa uppgifter erbjöd sig både sjuksyrrorna och vår tekniker att hålla i Leonie medan jag jobbade. Redan inna vi provat visste jag nog hur det skulle gå.

Nåväl, timmarna går ganska fort och det var snart dags för lunch. Medan vi preppade lunchen i korridoren dök det upp en faslig massa unga tjejer som kom fram och tjoade och tjimmade med Leonie. Givetvis öste de komplimanger över detta av gud så benådade söta ansikte till flickebarn. Pappa blev förstås stolt, dels över uppmärksamheten som de unga möarna bjöd på men också för att vara delaktig upphovsman till flickebarnet som nu en mindre klunga fascinerade damer beundrade, begrundade och lovordade. Leonie hade nu övergivit den mer blyga sidan och istället slagit på charmoffensiven med de bredaste leendena och de gulligaste gutturala skratten som bara hon, och kanske 10.000 andra småbarn kan framkalla, och vem smälter inte då.

Hundtricket har man ju hört talas om, men småbarnstricket däremot… Det återstår väl nu bara att se om Leonie får följa med till jobbet fler gånger.

~ av Aktievinst på 26 februari, 2010 @ 18:34.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: