Äter chips för första gången

Idag har vi haft en trevlig dag med start redan från arla morgon. Eftersom Mia behövde få vila ut gick jag upp med Pluttis så fort jag ansåg att det var utom fara att ställa sig på benen. Dte tar några minuter innan jag känner mig stadig på benen på mornarna. Mia kallar det för lathet, men jag vill hellre påstå att jag behöver komma till insikt om att dagen är värd att mötas i vitögat innan jag sliter täcket av mig och ger mig upp i kylan. Nej, nu skojar jag. Jag är ganska snabb, men i förhållande till blixten Leonie ser vi alla ut som pappfigurer. Leonie kan minsann konsten att slita av mig mitt täcke snabbare än jag hinner tänka tanken på Lucky Luuk. Hon har en konstig vana. Hon vaknar, mornar sig, väcker mig och nästan sjasar upp mig ur sängen. När jag väl sträcker fram armarna för att lyfta upp henne skuttar hon tillbaka till Mia och ger henne världens bamsekram. Ungefär som om hon inte tror att jag kan erbjuda henne guld och gröna skogar i form av ny blöja, fina kläder, välling, lingongrova och en massa lek. Då har jag inte ens börjat muta henne med russin, Cookie Monster och Manamana. Efter ett par försök att väcka Mia till liv börjar hon trots allt inse att jag nog kan vara nyckeln till en häftigare tillvaro.

Efter att ha lekt i ett par timmar kände jag att jag behövde få med mig Leonie ut på något. Det kan inte vara så kul att bara vara hemma och leka, i synnerhet inte som hon verkar ha en hel del energi att göra av med på dagarna. Så jag ringde och bjöd in oss till syrran. När Mia fick nys om att vi skulle fara hemmifrån fick hon bråttom att klä på sig och stiga upp.

Dagen har vi alltså först spenderat hos Leonie’s faster med familj. Efter att ha ätit dem ur huset fick vi bjuda tillbaka på middag. Alla utom Nadja och Olivia var med och det blev väldigt stojigt och stimmigt, vilket Leonie verkade uppskatta. Till en början, hemma hos syrran, var hon ganska blyg och ville inte ta för sig så mycket. Men senare på eftermiddagen slängde hon sig om halsen på både den ena och andra och delade till och med ut några pussar till kusinerna.

Som om det inte varit nog med att Leonie fått äta Happy Meal så fick hon idag provsmaka lite chips. Döm om min förvåning då det verkar som om  hon gillar chips, trots att det var vinäger-chips. Första minerna var väl i och för sig inte ”gillande”, men det gick ruskigt snabbt att vänja sig vid den fräna smaken, tydligen. Inte hade vi givit Leonie chips om det inte vore för att alla andra barn ville glufsa, men nu blev det som det blev och i ärlighetens namn är väl skillnaden mellan chips och pommes ganska hårfin. Jag som trodde att Leonie knappt skulle ha fått smakat på glass på sin femårsdag. Se så fel man kan ha.

~ av Aktievinst på 28 februari, 2010 @ 23:13.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: