Lord Erroll

Rundan idag gick okej. Scoren, 30p, säger egentligen mindre än hur det faktiskt kändes. Många slag var kanonbra och det är väl de minnena man får ta med sig. Trots att jag inte spelade på topp fick jag med mig hela dagens bettinginsats och lite till. Några birdies här och var gör att man lätt får med sig lite slantar.

Bettingtraditionen här är alltid 1000 Ksh per runda, vilket motsvarar ca 100 kr. Men är man 16-20 pers med i spelet så blir det lite pengar. Eftersom det hela är ett skins-bet så blir det desto mer pengar mot slutet av ronden och eftersom det lätt blir delade hål på vägen så kan det bli en stor summa på sista hålet. Eftersom jag gjorde birdie där så blev det en liten slant. Däremot vann jag inte mest pengar idag, vilket är en perfekt sits då man slipper betala drickat, som ju oftast är en förlustaffär.

Maten på Windsor är ganska enkel och blir relativt tjatig efter ett tag. Pappa har också ledsenat och föreslog att vi istället skulle åka iväg till en bättre restaurang som heter Lord Erroll. Trots att restaurangen funnits i över 10 år har jag aldrig varit där tidigare.

Vi satte oss först i lobbyn och tog varsin gin och tonic framför den gigantiska öppna spisen, precis som man ska göra i tropikerna. Efter en liten stund gick vi till restaurangen där vi åt en god trerätters middag med en irish coffee som desert.

Det bästa med att vara i Kenya är kanske inte att spela golf, utan att få lite tid med pappa. Det är kul att snacka om en massa saker utan att känna sig stressad över att någon ska åka eller har saker att göra.

Väl tillbaka på rummet var det ungefär samma rutiner som kvällen innan. Jag satt och surfade lite på min iPhone och pappa läste biltidningar jag tagit med mig åt honom.

När jag surfat färdigt gick jag igenom och analyserade dagens golfrunda på min telefon. Jag har ju ett nytt program där jag kan skriva in scoren och även hur många puttar, greenträffar, missade fairways etc som jag har på en runda. Programmet mailar dessutom scorekort med statistik direkt till min e-mail. Mycket fyndigt och användbart.

När jag nu har spelat en massa golf i flera dagar inser jag hur viktigt det är att jag får Leonie intresserad för denna sport. Det måste vara väldigt roligt att kunna dela ett stort intresse med sina barn. Jag har ju hört många föräldrar berätta att det under några år i tonåren bara är genom golfen som de träffar sina barn. En genomsnittsfamilj pratar ca 7-10 minuter med sina barn varje dag. Det låter ju hemskt. Så vill jag inte ha det.

~ av Aktievinst på 9 mars, 2010 @ 12:18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: