Limuru – höglandet

Efter ca 40 minuters bussresa kom vi fram till Limuru. En jättefin bana som ligger högt upp i Kenya där växtligheten är ännu grönare än i Nairobi. Banan är otroligt fin även om greenerna var fullständigt bedrövliga. Men sådant är mer undantag än regel, även om greenerna aldrig har hållit toppklass. Idag var det dock inte kul alls att putta på dem.

Det som däremot var kul var att panga iväg drivern. Jag slår löjligt långt här i Kenya och hade jag bara fått närspelet att stämma idag hade jag krossat banan. Istället blev det åter 30p. Men många greener nådde jag med ett enda slag. På hål 11 låg jag på green och kunde göra en enkel birdie. På ett annat håll drev jag förbi greenen på ett hål som var över 365 yards långt, det ni.

Det som tyvärr gjorde golfupplevelsen lite sämre var att min caddie försökte sno saker från plånboken jag lagt i bagen. Jag har benkoll på mina saker, just av denna anledning, och det var inte speciellt svårt att få honom att ta fram pengarna. I detta land straffas tjuvar otroligt hårt och det är lätt att skrämma upp folk som blir ertappade. I detta fall tog caddien upp de svenska pengarna han stulit direkt, samtidigt som han givetvis skyllde på några andra caddies. Jag had god lust att anmäla honom på klubben, men ändrade mig. Jag vet hur det går för denna typ av tjuvar och ville inte ha några skuldkänslor. Däremot lät jag förstås bli att betala honom, vilket han inte verkade ha några invändningar mot heller. Tråkigt, men det är sådant som kan hända. Det gäller att vara på sin vakt.

Väl tillbaka på Windsor var det bara jag som ville spela mer. Dock hade ett par spelare kommit tillbaka från Maasai Mara och från dessa lyckades jag få med mig en kille, Anders Stattin, att spela nio hål till. Självklart gick inte heller dessa nio hål speciellt bra, men det var ändå kul att få pressa ur det sista ur kroppen. Det har varit fantastiskt väder idag och imorgon landar jag i kalla Sverige. Blotta tanken på detta gör att man får ganska mycket ork att ge sig ut på banan igen. Dessutom är det bra träning, även om spelet inte är perfekt.

Även om jag ska upp väldigt tidigt imorgon och även om resan hem kommer att bli väldigt lång glädjer jag mig ändå väldigt mycket till att få komma hem till mina tjejer. Det ska bli väldigt roligt. Jag undrar just hur Leonie kommer att reagera när hon vaknar på morgonen och ser att jag är hemma igen. Hoppas det blir med en kram…

~ av Aktievinst på 11 mars, 2010 @ 22:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: