Hemma hela veckan

Den senaste veckan, ja ända sedan jag kom hem från Kenya, har Leonie varit hemma. Jag har inte skrivit något om det eftersom det känns lite olustigt att skriva att hon varit dålig i magen och därför inte ”får” gå till dagis. På dagis är man nämligen bajsfascister och tror att varenda lös mage beror på att barnen är halvt som halvt dödsjuka och kan smitta de andra barnen. Nej, nu överdriver jag förstås, men någon form av sanningshalt kanske man ändå kan finna i det hela, åtminstone om man anstränger sig hårt.

För att vara helt ärlig så har lilla Pluttis också haft feber från och till också. Det är rent utsagt hemskt vad varma de små barnen kan bli när de har feber. Själv minns jag inte ens när jag hade sådan feber att jag var skållhet. Förmodligen har det inte ens hänt i vuxen ålder. Visst har jag haft feberfrossa och säkerligen haft feber, men inte har jag en termometer hemma som talar om huruvida jag har över 40 grader eller inte. Man förutsätter bara att man inte har det och att man inte kommer att få det heller.

Det är lätt att förstå att livet blir så mycket jobbigare och svårare för de små när de har feber. Lägg därtill en mage som knorrar så fort man äter något och vätska som bara går rakt igenom kroppen. Nåja, som tur är har Leonie i alla fall ätit och druckit med helt normal aptit, ibland så mycket att det nästan känns förvånande.

Det var ett tag sedan vi vägde Leonie nu. Sist vi vägde henne har jag för mig att hon vägde en bit över 8 kg, och med tanke på att det var för länge sedan och att hon sedan dess vuxit en hel del borde hon väga minst 10 kg vid det här laget. Man ser också att hon lagt på sig lite mer underhudsfett. Kanske är det våra smörgåsar med mycket smör som gjort susen, eller så kan det var de hushållsmedwurstskivor som jag lärt henne att äta och som hon bokstavligen älskar, ha ha. Dock, när Mia och Leonie var hemma hos Alexandra och Zacharias häromdagen hittade hon en våg att väga Pluttis på, och märkligt nog säger Mia att Leonie inte ens väger 9 kg ännu.

På grund av att Leonie varit hemma hela veckan har det uppstått en del komplikationer med barnpassningen. Senast idag hade Mia obligatoriska föreläsningar och jag var tvungen att jobba. Som tur var ryckte snälla mormor ut till vår undsättning och tog hand om Leonie från tidig morgon till sena eftermiddagen.

Mia släppte av Leonie hos Ingela på morgonen och vad jag förstår har de två lekt i princip hela dagen fram till lunch då Leonie fick mormors pannkisar att mumsa på. Därefter åkte de två hem till oss och inväntade att Mia skulle komma hem.

Någon timme senare ringde Mia till mig och var halvt som halvt hysterisk, för då hade Pluttis ramlat och slagit hakan i soffbordet. Gråten tycktes aldrig vilja upphöra och resulterade rätt ofta i hulkningar som fick Mia att tro att Leonie kanske skulle kräkas. Efter en liten stund hade dock hysterin lagt sig, för de båda, eller åtminstone för Leonie…

Väl hemma möttes jag av en liten Pluttis som kom springandes genom hela huset med vidsträckta armar och som gav mig en otrolig kram. Hon verkade nästan inte vilja släppa taget. Vad än roligare är var att hon direkt klamrade benen runt kroppen på mig i ett försök att säga,”Jag släpper dig inte, och du kommer att bära runt på mig ett tag nu”. Bara att göra som man blir tillsagd alltså.

Hela kvällen har det varit lite halvgnälligt även om jag inte tror att Pluttis har någon feber. Skulle tro att det beror på det allmänt trötta tillståndet. De senaste dagarna har Leonie haft en mycket dålig ovana av att vilja stiga upp på tok för tidigt på mornarna. Det gör förstås att hon blir ännu tröttare på kvällen när läggdags närmar sig. Idag åt hon inte så mycket till vare sig mellanmål eller middag men desto mer välling. Faktum är att hon sprang skrattandes genom hela vardagsrummet när hon hörde de välbekanta skakljuden av vällingen. Och visst är det glädjande att hon ändå har aptiten kvar trots att hon är lite dålig.

En annan bra sak som jag fått bekräftat på sistone är att jag har haft vattkoppor då jag var liten. Jag fick det i samband med att min syster fick bältros när vi var små. Det känns i alla fall skönt att man slipper oroa sig för den saken.

Imorrn och på fredag är Mia hemma och kan vara med Leonie. Förhoppningsvis finns det tid för ett läkarbesök då. Jag tycker det skulle kännas skönt att veta varför Pluttis är dålig nu. Det är så jobbigt att se henne må dåligt och extra jobbigt är det då man känner att hon är kokhet om hela kroppen. Det känns faktiskt som om man skulle kunna steka ett ägg på bara kroppen ibland. Inatt var en sådan natt. Trots att hon inte haft mycket feber tidigare på kvällen var hon jättevarm mitt i natten. Jag trodde att klockan var tidig morgon då hon väckte oss med sin fågelsång, men icke, klockan var bara halv två på morgonen och inte blev det bättre av att Leonie sov väldigt oroligt fram till halv sex då hon tyckte det var dags att stiga upp.

Så nu är vi alla trötta och ska göra en tidig kväll. Jag ska lyssna på min ljudbok och försöka koppla av lite innan jag somnar. Förhoppningsvis blir det en bättre dag för Leonie imorgon och förhoppningsvis är hon en dag närmare att bli frisk då. Liksom en dag närmare att eventuellt få vattkoppor…

Samtidigt som jag tycker det vore jobbigt om hon fick vattkoppor nu kan jag också se vissa fördelar med att hon får det i tidig ålder. När de är såhär små kan man väl bara tejpa fast två grytlappar om vardera händer när klådan blir för stor, eller hur?

~ av Aktievinst på 17 mars, 2010 @ 21:28.

2 svar to “Hemma hela veckan”

  1. Hej! Ni har verkligen mitt inne i en tuff period, med olika typer av sjukdomar. Det brukar vara långa perioder med ”elektriska” barn som varken är friska eller sjuka och som klättrar på väggarna av rastlöshet. Känns det igen? Jag önskar att jag kunde ge er några bra tips eller revolutionerande lösningar men det är som vanligt,lita på ”magkänslan” ni två känner henne bäst. Om de inte vill dricka tillräckligt brukade vi ge glass, är det månne fortfarande gångbart. Hoppas att det snart blir en lugnare period med en välmående Leoni. Hälsningar från Agneta på Bolmsö

    • Hej Agneta, Tack för tipset med glassen. Vi har inte provat det ännu, men blir vi tillräckligt desperata så… :o). Skämt åsido, nu verkar allt vara mycket bättre och tydligen var det rätt många barn på dagis som varit borta de senaste två veckorna. Med lite tur kommer det nu en lite lugnare period då våren och sommaren närmar sig. / Hälsningar från hela familjen !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: