Bromhexin gör susen

Det visar sig att Bromhexinet inte var så dumt trots allt. Förvisso snorar Leonie lite mer, och det låter kanske inte så trevligt när hon sover, men det känns skönt att veta att det inte är en massa slem som sitter fast i halsen på henne. Imorse när hon vaknade hade hon inte heller någon feber. Igår natt mätte vi 39.9 och dagens feberfria start kändes som en pånyttfödelse. Jag vet att barn kan bli varma, men när Leonie har 39.9 så är hon verkligen kokhet. Bumullströjan hon sov i blev alldeles genomblöt efter några timmar varför vi mer eller mindre fick väcka henne för att byta. Då passade vi även på att byta blöja och det gjorde inte den lilla sötnosen gladare precis. Nåväl, en natt senare verkar i alla fall ordningen vara återställd och Leonie är som vanligt både glad och hungrig nu på morgonen. Jag måste säga att det känns oerhört skönt att hon inte har haft ät- och dryck-svårigheter på sistone.

Mia ringde till vårdcentralen idag och fick prata med en läkare som trodde hon hade ett förkylningsvirus i kombination med att de nya tänderna. Inget att göra åt och hon blev till och med ombedd att inte komma till vårdcentralen eftersom det med största sannolikhet rör sig om ett virus. Instruktionerna var i princip att så länge febern svarar på medicinerna och sålänge hon äter och dricker samt är fullt kontaktbar så är det ingen fara. Det påminner mig om en historia som vår sekreterare berättade om då hennes barn var små. Ena barnet hade haft 41.7 grader och hon hade blivit jätteorolig. Men det var tydligen inga problem när barnen är väldigt små hade hon fått lära sig. Med tanke på hur Leonie kändes vid 39.9 vill jag helst inte behöva uppleva 41.7.

Dagen har i alla fall gått bra och det finns hopp om en vändning. Magen är bra, aptiten likaså och Leonie har varit allmänt gullig och glad hela dagen. Så nu är det väl bara att vänta in och se om det blir några vattkoppor eller inte, suck.

Nåja, för att ta det säkra före det osäkra blev det en dos Bromhexin även inatt.

~ av Aktievinst på 19 mars, 2010 @ 21:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: