Leonie dras med något

Jag vet inte vad det är Leonie bär på, men något är det. Idag sov hon mycket längre än hon brukar göra, minst en timme längre. Förvisso har vi ställt om till sommartid nu vilket betyder att klockan är normal tid för henne, men samtidigt lade hon sig i så fall en timme tidigare igår. Däremot hade hon ingen feber då  hon vaknade idag.

Mia åkte till Universitetet och jag och Leonie lekte lite hemma under förmiddagen. Jag serverade åter potatisgratäng och färsbiffar till lunch och åter verkade hon inte gilla det speciellt mycket. Inte heller ville hon äta fruktpuré eller banan, eller rån med smör. Några ynkliga russin fick hon i sig.

Efter lunchen åkte vi till Kristineberg och mötte upp med Sofie och Olivia. Sofie är väldigt nojig över att Olivia ska smittas av några sjukdomar, men jag hade givit henne förutsättningarna med Leonie’s vattkoppor. Vi tog en promenad till Pampas Marina och gick sedan in för att äta lite lunch. Leonie somnade i vagnen och fick därför ligga kvar orörd medan vi åt. När hon sedan vaknade plockade jag direkt av henne kläderna och lät henne sitta i min famn. Efter en liten stund kom det ett par hulkningar och sedan medföljande vätskor som landade på både mig och henne själv. Jag fick lite bråttom in i badrummet och städa av oss. Leonie hade en klänning jag kunde ta av och dessutom hade jag en extra tröja åt henne i väskan. Min kofta fick jag däremot ta av mig. T-shirten jag hade under fick sitta kvar efter några tafatta försök att tvätta av den lite kräk med toapapper.

Efter kräkningen verkade Leonie må lite bättre, hon till och med skrattade några gånger. Men för att ta det säkra före det osäkra ville jag helst komma hem där jag har bättre koll och framförallt mer ombyten etc om det skulle behövas.

Väl hemma verkade Leonie mycket gladare igen. Hon ville fortfarande knappt äta något, endast en munsbit på en banan. Sedan tittade vi jättemycket på hennes videoklipp och jag lärde henne att starta och stoppa filmerna genom att trycka på space-knappen på tangentbordet. Detta snappade hon upp omedelbart och tyckte sedan det var dödsroligt att både starta och stoppa filmerna. Nu stoppar och startar hon så ofta att man nästan får ont i huvudet av det. Hjärnan börjar liksom dra igång hela sångerna medan verkligheten abrupt stannar upp. Just som hjärnan börjat spola tillbaka sången till rätt ställe fortsätter filmen och man är ur fas, och så fortsätter det.

Efter någon timme märkte jag i alla fall på Leonie att hon var rätt trött. Jag funderade på att lägga henne men ville inte riskera att hon inte somnade ikväll. Bäst att vänta på mamma som skulle komma hem när som helst och låta henne bestämma.

När Mia kom hem blev Leonie jätteglad. Hon har ropat på mamma flera gånger under dagen och har nog längtat en hel del efter Mia. Inte minst ropade hon frenetiskt efter mamma på toaletten då jag höll på att städa upp oss båda efter kräkningen.

När väl Mia kommit hem tycktes Leonie lite gladare till en början. Men rätt som det var kräktes hon igen. Därefter verkade hon åter väldigt trött och vi bestämde oss för att låta henne sova. Nu har hon sovit nästan två timmar. Nu, klockan 19:00, borde hon egentligen somna för natten. Och tänka sig, just som jag skriver dessa rader hör jag att hon vaknar.

Det ska bli spännande att se hur hon mår nu. Jag hoppas att hon känner sig lite piggare och att hon vill äta lite välling i alla fall.

Fortsättning lär följa.

~ av Aktievinst på 29 mars, 2010 @ 17:59.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: