Härlig dag

Idag har det varit en bra dag att vara pappaledig på. Inte nog med att det har varit strålande solsken och väldigt varmt, utan vi har också gjort en massa roliga saker. Det började med att jag inte visste vad jag skulle göra med Lonie och därför ringde upp Saga och Ivar. De hade också planer på att ringa oss och fråga vad vi hade för oss, så vi bestämde oss för att ses i Sickla och strosa omkring lite, kanske besöka Dieselverkstaden eller liknande.

Eftersom det har gått bra för Mia med studierna ville hon också följa med. Så alla tre, med barn, åkte till Sickla och shoppade efter att först ha ätit en god lunch på Thairestaurang. Leonie åt i vanlig ordning mest ris, men även lite kyckling.

Det shoppades som sagt rätt friskt. Mia köpte både yllevantar, blusar och byxor åt Leonie. Själv köpte jag såpbubblor och framförallt en jättefin nattlampa. Vi har saknat en liten ljuskälla hos Leonie på natten. Många gånger när hon vaknar handlar det mest om att nappen flugit ur munnen, och då vill man förstås kunna hitta den rätt fort. Men detta var dessutom inte vilken lampa som helst, utan en Barbapappalampa. Den rosa modellen var slut varför det fick bli en blå. En ytterligare finess med lampan är att man laddar upp den under dagen, för att sedan kunna ta ur den ur laddaren på natten och då kunna placera den var man vill. Tanken är att den ska kunna ligga i sängen när Leonie somnar, och att hon kan ha den som ”gossedjur” om hon vill då den är ganska behaglig att hålla i. Som om allt detta inte vore nog passade vi också på att köpa en hel del sandlådeattiraljer som kan komma väl till pass nu när våren är på intågande. Vi köpte ett paket med både spade, kratta, hink, vattenkanna och en hel del former som man kan göra små sandfigurer av.

Efter att ha shoppat åkte vi alla hem till oss för en fika på vår altan. Det var ju kanonväder och då gäller det förstås att passa på. Jag köpte med mig några kanelbullar och vaniljbullar och dukade upp till fest på altan. Medan jag gjorde detta sprang både barn, hund och mammor runt i trädgården och hade roligt. Ivar verkade inte tycka det är lika kul som Leonie att gunga, däremot verkar han väldigt fascinerad av både bussar och grävmaskiner, vilket inte Leonie ägnar det minsta uppmärksamhet. Men dem säger att hon gillar att leka med bilar på dagis och det har vi nog sett lite tendenser av hemma också. Det ska bli roligt att se om hon leker med den nya plastlastbilen. Brandbilen hon fick av farfar i julklapp lekar hon i alla fall väldigt mycket med.

Efter vällingen stoppade vi ner lampan i sängen, och det var kanske inte en jättebra idé. Totalt begeistrad över den nya leksaken blev det olidligt svårt att få Leonie att somna, vilket kanske inte var så konstigt. Med tiden kan vi kanske vänja henna vid lampan och ha den liggandes i sängen. Men för stunden får den nog stå på fönsterbrädan vid sängen tills hon vant sig vid den. För oss var det i alla fall väldigt bra att ha en lampa hos henne. Det händer att man får gå in till henne flertalet gånger om natten och det underlättar verkligen att se var man sätter både fötterna och för att hitta nappen någorlunda snabbt.

~ av Aktievinst på 12 april, 2010 @ 18:41.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: