Sjuk igen

Idag vaknade Leonie med lite feber. Inget allvarligt, men ändock så pass att det känns som om något är på gång. Mia har dessutom drabbats av en kraftig förkylning och verkar vara rätt hårt tagen. Själv mår jag ännu sålänge väldigt bra. Men det är väl bara en tidsfråga innan man åker dit.

Eftersom det är min pappalediga dag tänkte jag ändå passa på att vänja Leonie vid MiniSats och själv få ett träningspass gjort. Det började bra, Leonie klädde på sig snällt och satte sig lika snällt i bilen. Men när det var dags att lämna på miniSATS tvärvägrade hon. Visserligen gick det bättre än sist. Nu ville hon gärna gå in och leka, men inte utan mig. Jag försökte flertalet gånger med tricket att ”smyga” därifrån, men lyckades inte. Sedan försökte jag med det uppenbara, att säga ”hejdå” och bara gå, men då gallskrek hon så högt att jag skämdes och snabbt gick tillbaka. Träningspasset blev således mer av det mentala slaget.

Efter att ha lekt nästan en timme inne på miniSATS gick vi ut i köpkvarteret för att shoppa. Det är faktiskt rätt roligt att shoppa åt Leonie. För det mesta är det ju Mia som shoppar, så det känns kul när jag själv får bestämma vad vi ska handla och vad som ska handlas. Just idag var det framförallt mockasiner som stod på agendan då de hon har är för små, eller åtminstone på väg att bli alldeles för små.

Vi hittade flera mockasiner, självklart röda och rosa. Ett par på Lindex, ett par på HM och ett par på Polarn och Pyret. Så nu ska hon väl ha så hon klarar sig ett tag till. Under hela shoppingturen var Leonie väldigt glad och snäll. Det är extra roligt att vara ute och shoppa då.

Till lunch slog vi oss ner vid Chinoise, en restaurang mitt i köpkvarteret. Till Leonie hade jag köpt en burk lasagne. Den ville hon dock inte äta så mycket av. Istället åt hon i princip upp mitt ris och min kyckling, samt min majs. Det hela slutade faktiskt med att jag petade i mig en hel del av hennes mat istället. Sen drygade jag ut med några torra brödskivor som ingick i lunchen.

Efter lunchen gick vi vidare bland affärerna. Jag låter Leonie traska runt själv och försöker att hålla en jämt takt framåt. Men på grund av alla distraktionsmoment kring Leonie är det lättare sagt än gjort. Men det är ändå himla kul att hon kan gå ganska långa sträckor på egen hand och utan att man måste guida henne allt för mycket.

När vi väl satte oss i bilen för att åka hem somnade Pluttis på några minuter. Jag lyfte över henne från bilstolen till stittdelen och lät henne sova på altan medan jag skötte en del trädgårdsarbete. Efter dryga timmen vaknade hon och ville gunga. Jag tror att vi gungade i nästan en timme innan jag äntligen lyckades övertala henne att det var roligare med kritorna som finns inomhus.

Även om det stundtals är jobbigt att gunga så länge är jag glad över att vi har gungor på tomten. Det är trots allt väldigt roligt att vi har möjligheten att gå ut och göra något kul på vår egen tomt de dagar det är fint väder.

~ av Aktievinst på 26 april, 2010 @ 22:12.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: