Antalet dagisbarn utökas

Det har varit en påfrestande dag idag. Först fick Mia reda på att dagisgruppen har utökats med ytterligare fyra barn och en förskolelärare. Det visste vi ju sedan tidigare, men Mia har nog förträngt det. Jag tycker inte heller det är kul att det blir så väldigt många barn, men är de bara tillräckligt många fröknar så lär det väl inte vara sämre än att vara hemma hela dagarna i ända. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Just nu känns det i och för sig som om det vore skönt att få ett dagis lite närmare hemmet. Åtminstone så pass nära att vi slapp åka bil varje dag.

När vi var hemma ikväll ringde Mias telefon och Leonie blev smått upprörd över att mamma inte ägnade henne någon tid. Ett raseriutbrott utan dess lika utbröt och jag fick jobba för fullt för att hålla den lilla i styr. Först ignorerade jag henne lite för jag tyckte hon överdrev. Men när hennes gnäll nästan övergår till panikskrik är det svårare att stå vid sidan och se på. Problemet då är att hon spänner sig så hon bågnar samtidigt som hon kastar sig bakåt, åt sidorna och framåt. Säkrast är nästan att ta henne i famnen och sätta sig i soffan med henne. Men skriket ville ändå inte ge sig. Till slut hittade jag dunderkuren, Rap Das Armas på telefonen. Det fick henne att lugna ner sig och till slut såg hon nästan glad ut igen.

När väl mamma pratat färdigt fick Leonie bada. Numer vill hon inte längre sitta still i baljan. Istället vill hon springa runt baljan och skvätta vatten med händerna. Hon fick även leka med duschslangen idag. Det tyckte hon förstås var superkul. Lika kul var det inte när jag fick torka upp allt vatten som runnit ut på hallgolvet.

~ av Aktievinst på 4 maj, 2010 @ 20:18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: