Äntligen fredag, och vi har barnvakt

Idag har vi hunnit sälja lägenheten i Alvik. Det känns väldigt skönt att ha ett bekymmer mindre i världen. Inte för att det har varit jättestora bekymmer att ha den kvar, men det skadar ändå inte att få den ur sitt samvete. Nu kan vi fokusera helt och hållet på vårt hus.

Idag, fredag, har vi haft den otroliga lyxen av att ha barnvakt. Det är supersnälla mormor och morfar som lovat att ställa upp. De kommer dessutom hit vilket innebär att Leonie kan somna gott i sin egen säng trots vår frånvaro.

Något man märker när man inte är van vid att ha några barnlediga kvällar är att fantasin då just detta inträffar har trutit något alldeles enormt. Först såg jag framför mig hur vi skulle gå ut på restaurang och sedan se en bra film på bio. Men rätt vad det var, när allt skulle bestämmas, visste vi varken vilken restaurang eller film vi skulle ta. Det slutade i alla fall med att vi gick till Långbro Värdshus som ligger 200 m från huset, ungefär. När vi väl satt där och funderade på vilken film vi ville se kunde vi inte komma på en enda. Istället åkte vi hem till Peter och Sa och åt en massa ost, skinka och drack lite vin. Även om det inte blev en supersen kväll kändes det alldeles lagom att komma hem strax efter nio-tiden och landa lite innan vi gick och lade oss. Hur det än är så är vi betydligt tröttare om kvällarna nu än innan vi hade Leonie.

Kvällen med Leonie gick tydligen ganska bra. Hon stod snällt i fönstret och vinkade hejdå åt oss när vi gick. Därefter hade hon fått både mat och leka innan hon nattades. Välling ville hon tydligen inte ha. Enligt Mia är det väldigt viktigt i vilken ordning Leonie nattas, när nappen ska in respektive ur mun och således också i vilket skede som nappflaskan ska erbjudas. Om mönstert avviks kan Leonie bli ganska ilsken och istället vägra dricka någon vällingt. Tydligen hade väl just detta inträffat ikväll. Sen hade Leonie sovit ganska bra med undantag för en incident då hon vaknade och var ganska tröstlös. Förmodligen undrade hon väl var mamma och pappa var. Till slut hade hon i alla fall somnat i Ingelas famn och hon hade kunnat lägga tillbaka Leonie i sängen. När vi kom hem sov hon så sött så…

~ av Aktievinst på 7 maj, 2010 @ 21:14.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: