Pluttis är mammig värre

Idag har jag lämnat Leonie på dagis. Det var som vanligt lite trist att behöva gå ifrån henne samtidigt som hon är ledsen, men vad göra?

Mia var tvungen att gå till univsersitetet lite tidigare än oss och direkt hon gick ut genom dörren började Pluttis ropa efter mamma. Pappa duger inte riktigt i alla lägen. Ibland är det helt klart mer uppenbart. T.ex. vägrade Leonie dricka sin frukostvälling idag. Givetvis för att det var jag som gjort den. Så fort Mia kom ut och skakade flaskan flög nappen ur mun och händerna sträcktes mot vällingflaskan. Snacka om otacksamt. Nåväl, man får ha lite förståelse för att mamma är nummer ett. Det är uppenbart så att pappa är nummer två och då känns det bara fånigt att man så ofta fått höra att pappor och mammor ska vara så himla jämlika i föräldrarollen. Det stämmer säket när barnen blir något äldre, men fram till idag har det inte stämt. I grund och botten tycker jag nog det är rätt bra att Leonie visar att hon tyr sig lite mer till någon av oss. Det visar ju att hon har en stark vilja och att hon har förmåga att prioritera och söka trygghet. Det är alla egenskaper som hon kommer att behöva även när hon blir äldre.

När vi kom till dagis lämnade jag av Leonie till Cissi och det dröjde förstås inte länge innan de stora tårarna i kombination med den lilla vinken kom från den lilla flickan. Allt samtidigt som hon säger ”hejdå, hejdå…”. Till och med när jag gått 40-50 meter bort kan jag höra henne gråta ut orden, ”hejdå, hejdå…”. Vem sa att det var lättare för pappor att lämna på dagis? Inte för mig i alla fall. Det skär i mig att lämna henne mot sin vilja. Men återigen, vad är alternativet?

Idag blev det i alla fall klart att vi sagt upp dagisplatsen till förmån för den plats på Ellen Key som vi fått igår. Leonie har kvar sin plats på Eken fram till det att den nya platsen blir tillgänglig. När Mia berättade detta för Anne blev hon förstås lite ledsen över att Leonie skulle lämna dem, men på sätt och vis förstod hon det. Leonie passade samtidigt på att trösta Anne lite genom att springa fram och krama om Anne’s ben och sen ge benet en puss. Att Anne varit snäll mot Leonie går knappast att ta miste på. Jag tror att Anne tycker det är extra kul med Leonie just för att hon är så ”gosig”.

Samtidigt som Mia berättade för Anne att ett av de största skälen till bytet var just att det blivit så många barn på Eken sa Anne att det skulle ändras. De kommer bara att vara 15 barn framöver…

När jag kom hem från jobbet var Leonie lite ledsen. Hon ville bli buren av mamma som var upptagen med att laga mat. Att pappa erbjöd sina tjänster viftade hon snabbt bort genom att protestera högljutt när jag närmade mig henne med utsträckta händer. Lite tråkigt, men det går nog över. Snart är det Kristihimmelfärdsdagen med efterföljande klämdag på fredagen. Det betyder att jag har fyra hela dagar på mig att jobba in mig i den innersta kretsen igen.

~ av Aktievinst på 11 maj, 2010 @ 20:05.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: