Lunch och middag hos mormor och morfar

Idag har Leonie fått se en hel del av mormor och morfar. Det började med att hon fick pannkakor till lunch. Dock hemma hos Linda eftersom Hans och Ingela var barnvakter där idag medan Linda och Imoh var på besök hos prästen.

Efter lunchen åkte Mia hem med Pluttis så hon fick sova i sin egen säng. Hon sovar oftast betydligt bättre om hon får ligga i den, och med tanke på hur det går när hon inte får sova tillräckligt är det lätt hänt att vi tar det säkra före det osäkra. Det är nu man märker hur lätt det är att ”växa fast” och det är nu man får all förståelse för de föräldrar som inte rör på sig speciellt mycket under barnens första år.

När Leonie hade vaknat åkte Mia och Ingela till Sickla och shoppade. Mia hittade en fin tröja som hon också köpte.

Till kvällen fick vi  komma över till Hans och Ingela och äta kyckling. Det var så gott att jag hade ont i magen när vi gick därifrån för att jag hade ätit så mycket.

För en gångs skull höll sig Leonie vaken hela bilresan hem och somnade stabilt i vanlig läggtid. Likaså, som vanligt, vaknade hon vid ungefär 10-tiden på kvällen och ville bli buren in till vår säng. Hon är rätt fästlig när hon vaknar mellan 10-11-tiden då det kan verka som hon är programmerad för att inse att det är dags att byta säng. De gånger hon vaknar innan denna tid, vilket är en hel del gånger, går det ganska lätt att buffa lite på henne tills hon somnar om. Men efter 10-tiden funkar inget längre. Ibland sitter hon upp i sängen när man kommer in och pekar på vårt rum och säger ”där”… Om man säger, ”Nej, du ska sova här”, säger hon, ”Nej! Där!”, och pekar med hela handen. Bara att lyda. Skulle det vara så att vi inte har gått och lagt oss, vilket oftast är fallet, är det då bara till att klä av sig och lägga sig hastigt. Det är med bakgrund av detta som jag insett att jag måste skaffa mig en iPad så jag kan ligga i sängen och läsa/surfa.

~ av Aktievinst på 14 maj, 2010 @ 22:40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: