Finsmakaren Leonie

Idag har jag återigen varit på golfbanan. Det har blivit mycket golf på sistone. För att inte Mia ska bli själv med Leonie allt för länge, och för att inte jag ska missa allt för mycket tid med henne gick jag upp i ottan för att spela. Peter och jag slog ut strax innan 07:00 idag och lyckades ta oss runt på bara lite drygt tre timmar. Därmed var jag också hemma ganska tidigt.

Tanken var att vi skulle åka hem till Gabriel och Ingrid idag för att kika på nytillskottet, Liv, som hon heter. Men Leonie har varit lite dålig i magen sedan igår och efter att ha meddelat värparet om detta kom vi överrens om att det kanske var bäst att inte ta med Leonie dit. Därmed gick förstås inte vi heller dit idag.

Istället gick vi ut på en promenad efter Leonies tupplur mitt på dagen. Leonie gick själv hela vägen fram till fågelparken (Långbroparkens fågeldam) men ville därefter bli körd i vagnen. Vi gick bara ett varv runt dammen innan Mia kom på att hon ville fika på Långbro. Sagt och gjort, vi satte oss på uteserveringen i det underbara vädret och beställde in en toscakaka åt Mia och ”kärleksmums” åt Leonie. Jag hade inte tänkt att ta något men fick för mig att en barnportion ”kärleksmums” kunde vara gott. När allt kom in fick Leonie och jag vad som såg klart godast ut medan Mia’s tosca-kaka såg sådär ut i jämförelse. Leonie och jag hade i praktiken fått var sin kladd-kake-brownie med extremt god grädde, serverad med chokladsås. Men, kakan föll inte alls vår lille finsmakare i smaken. Istället valde lilla Pluttis att käka på beställningsbrickan, på en citronskiva och dricka vatten ur ett vanligt glas. Men Mia var inte ledsen för det, ty hon fick desto mer. Jag passade dock på att roffa åt mig lite extra också.

Efter Långbro gick vi hem. Återigen gick Leonie själv hela vägen.

Mia har nu varit på dansträning och Leonie och jag har lekt hela kvällen. Det är allehanda lekar som gäller. Det blir självklart lite tv-tittande också. Playhouse Disney är vår barnkanal som vi betalar dyrt för varje månad. Men det är guld värt om Leonie kan lära sig att uppskatta det. Förr eller senare kanske hon kan sitta själv en halvtimme vid tv:n när Mia och jag vill ha lite mer tid själva. Som t.ex. under middagen. Det vore skönt att någon gång få prata till punkt i en mening medan Leonie är vaken. Nu överdrev jag kanske lite, men ni förstår nog poängen. Ändå är jag inte speciellt förtjust i att hon tittar på tv alls, samtidigt har jag sett en massa avsnitt av Specialagenten OSO, Händige Manny, Nalle Puh och Musse Pigg’s Klubbhus, som alla är avsedda för barn mellan 1-4 år, och kan bara instämma i att de alla försöker lära barnen både det ena och andra. Många gånger ställer figurerna frågor som barnen kan reflektera över och till och med svara på. Nu gäller detta förstås inte Leonie, men det är väl bara en tidsfråga. Förstår gör hon säkert redan nu. Men det är fortfarande så att det är roligast med TV:n om antingen mamma eller pappa också tittar.

~ av Aktievinst på 16 maj, 2010 @ 19:14.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: