Fullspäckad pappaledig dag

Tjohooo… idag har det varit full rulle precis hela dagen. Det började med att Leonie hjälpte mig att städa hemma, och diska. Numer hjälper hon även till att tömma diskmaskinen och räcka mig tallrikar och muggar, även det dyra porslinet… När väl den undre lådan är tom är det svårt att få henne att hjälpa till mer då hon hellre kryper in i diskmaskinen än hjälper till att tömma besticks hyllan.

Eftersom jag köpt en barnstol till cykeln nyligen ville jag passa på att använda den. När det dessutom var exceptionellt bra väder utomhus passade jag på att ta med mig Leonie ut på en tur runt Långsjön. Vi cyklade genom den snåriga skogen ner till sjön och sedan runt sjön genom de fina villaområdena. Leonie älskar att sitta på cykeln. När det går riktigt fort tjuter hon av lycka och dunkar mig i ryggen, ungefär som om hon vill att det ska gå ännu fortfare. Halvvägs bort stannade vi till vid en stor lekplats där de hade några gungor. En mindre kille gungade redan när vi kom och efter ett tag fick vi reda på att han hette Hugo.

När vi cyklat vidare kom vi till slut fram till Coop i Herrängen. Där stannade vi för att fylla på vätskeförrådet. Numer när Leonie vet hur man dricker ur sugrör tänkte jag att det måste vara perfekt med en ”Mer” som ju kommer med sugrör. Det visade sig att när väl törsten var stillad var det nästan roligare att klämma på tetran och se hur juicen sprutade ut.

Väl hemma igen ringde Sofie och undrade om vi inte ville gå en promenad med henne och Olivia. Sagt och gjort, jag gav Leonie lite lunch först och hoppades sedan på att hon skulle somna i bilen, vilket hon också gjorde. Medan Leonie sov mötte jag upp med Sofie och vi började promenera bort mot Huvudstabadet som ligger bortanför Pampas Marina. När vi väl kommit fram till bryggan och just köpt lite fika och en glass vaknade förstås Pluttis. Då var det ju bara att knalla iväg och köpa en bulle till.

På vägen tillbaka stannade vi vid en 4H-liknande gård vid Pampas. Där hade dem flera lamm och hästar som fascinerade Leonie. Eftersom hon var vaken nu lät jag henne gå själv så mycket som möjligt. Hon gick faktiskt själv hela vägen från Huvudstabadet och förbi Pampas Marina innan hon ville sitta i vagnen igen.

När vi kommit hem dröjde det inte länge innan Mia också kom hem. Mia och Leonie gick ut på baksidan och lekte lite i sandlådan medan jag dokumenterade med kameran. Leonie älskar att vara i sandlådan och bygga små saker. Visserligen förstör hon dem lika snabbt också, men det är ändå kärt att se henne fylla hinken och figurerna med sand.

~ av Aktievinst på 17 maj, 2010 @ 11:15.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: