18-månaders kontroll på BVC

Idag har Mia varit med Leonie på BVC för en 18månaderskontroll, före dagis. Kontrollen går ut på att se om Leonie kan vissa grundläggande saker, som t.ex. att säga några ord, visa att hon förstår andra ord och att bygga saker.

Anna-Lena började med att ta fram lite klossar, vilka Leonie genast gjorde ett torn av som hon sedan rev ner lika snabbt. Första testet avklarat! I nästa skede tog Anna-Lena fram kritor och papper. Den lilla hoppetossan började genast att rita en massa streck på det vita pappret. Test nr2 avklarat! Anna-Lena ville se om Leonie kunde minst 8 ord, helst 10. Efter elva ord behövde Leonie inte säga något mer, då hade hon sagt, ”kaka, korv, sko, där, nej, kom, mamma, pappa, hejdå, hej, tack, voff-voff, mjau”. Test 3 avklarat! Därefter frågade Anna-Lena var Leonie’s näsa var, varpå Leonie pekade på sin näsa, liksom hon pekade på magen när Anna-Lena frågade om den, liksom lampan och mamma. Test 4 avklarat! Anna-Lena pekade på en låda med leksaker och sa åt Leonie att ge mamma en leksak. Leonie gick till lådan, tittade på alla leksaker, började leka och glömde bort att mamma skulle få något. När hon blev påmind tog hon med sig hela lådan till mamma iställlet. Test nr 5 avklarat!

På rummet fanns en affisch med Nalle Puh, och när Leonie såg den pekade hon och sa, ”Puh, Puh…” Alla test avklarade med bravur, förstås. Flickan är ju ett geni!

Utöver att testa Leonie’s kunskaper passade Anna-Lena på att mäta och väga Pluttis. Numer kan Leonie stoltsera med att väga hela 10.7 kg och mäta 81.2 cm över havet.

Så var de roliga sakerna avklarade. Då återstod bara en sak, en spruta, MPR (mot bl.a. mässlingen). Men det hela gick bra. Leonie var bara ledsen en mycke liten stund och verkade mer oberörd än på länge över att hon just fått en spruta. Dagis var därmed inga som helst bekymmer direkt efteråt. Från dagis fick Leonie med sig en lapp om att vi skulle smörja in henne med solkräm och klä henne i en solhatt kommande dag. De ska tydligen vara ute i parken i morgon.

På kvällen kom Saga och Ivar över och åt korvstroganoff med Leonie.

~ av Aktievinst på 20 maj, 2010 @ 11:17.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: