Shoppingbil och grillfest

Idag spelade jag golf supertidigt med Peter. Det är bra när vi kommer iväg riktigt tidigt så att man är hemma utan att halva dagen hunnit försvinna.

Eftermiddagen spenderade vi med att åka till Bauhaus i Bromma och kika på både lekstuga åt Leonie och friggebod åt mig. Mest intressant för dagen var ändå friggeboden då det känns som om vi är i akut behov av en sådan. Vårt lilla förråd börjar bli väldigt trångt just nu och med tanke på hur ofta gräset behöver klippas vore det skönt att slippa lyfta gräsklipparen upp och ner för trapporna så fort det ska göras.

Efter att ha varit på Bauhaus gick vi till den stora matvaruaffären intill för att handla hem grejor till kvällens middag. Inne i affären hade de en stor vagn som i sig hade en liten bil fäst längst fram. Den vagnen passade vi på att ta i förhoppning om att Leonie skulle tycka det var roligt att åka i den lilla bilen. Vilket hon ockås gjorde, med sådan förtjusning att hon blev smått hysterisk när vi skulle gå hem efter en halvtimme och tvingade henne ut ur bilen. Man blir nästan lite orolig att folk ska vända sig om för att se om vi slår barnet när hon ger ifrån sig så höga vrål.

I kväll ska vi bjuda över grannarna som tack för senast, men också för att det är rätt trevligt att träffa dem. Jag hoppas att Leonie och Linnea någon gång ska börja leka med varandra och gilla varandras sällskap.

Till en början gick det väldigt bra. Leonie och Linnea lekte bredvid varandra medan vi andra såg klart finalen i franska öppna mellan Robin Söderling och Rafael Nadal. Hanna satt och såg tennisen även hon.

Allt eftersom kvällen gick blev dock Leonie lite våldsammare mot Linnea. Precis som så många gånger förr gick hon fram och slog Linnea över ansiktet flera gånger. Vi vet inte varför hon gör så, men det är trots allt ganska jobbigt för oss föräldrar att hon gör det. Förvisso är vi noga med att varje gång tillrättavisa henne, men det verkar ändå inte riktigt sjunka in hos henne att de andra barnen faktiskt blir ledsna.

När Leonie var mindre kunde hon göra så lite när som helst, men nu tycker jag det blir allt mer tydligt att hon faktiskt gör det för att markera något. T.ex. när Linnea plockar upp någon av hennes leksaker osv. Vi får hoppas att det går över snart, för det är inte så trevligt att ha ett barn som slår de andra barnen.

Nåväl, som kompensation kom Leonie springandes mot grannfamiljen just som de skulle gå ut ur hallen. Leonie hoppade upp i Daniels famn och gav honom en jättestor kram. Likaså gav hon Linnea mängder med kramar och pussar och vägrade nästan sluta krama henne. Så det är blandad giv som gäller…

~ av Aktievinst på 6 juni, 2010 @ 18:33.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: