Leonie och Ivar har badat ute på Ingarö

Idag lät Mia Pluttis skippa dagis till förmån för ett dopp i sjön ute vid Ingarö. Saga och Ivar följde dessutom med ut i det härliga vädret.

Jag skrev häromdagen om hur Pluttis växer och hur mycket hon lär sig. Jag glömde dock säga några ytterligare saker. Bland annat har hon lärt sig att man kan prata i mobiltelefon och att man då kan höra rösten på någon annan genom luren. När vi var borta på bröllop senast fick hon prata en hel del med Mia genom telefonen, och numer fångar hon alltid upp min telefon och säger ”hallå, hallå”. Tyvärr är det sällan någon där för att svara just då. Det roliga är också att hon har börjat sätta örat mot min iPad och försöker säga ”hallå” även där. Men där är det ju definitivt ingen som svarar. Men det visar ju verkligen hur snabbt de lär sig handskas med den nya tekniken. Idag satt Leonie med Mia’s iPhone och lyckades snabbt lära sig hur man låser upp den och trycker på en massa andra roliga bilder. Touch Screen fanns knappast när vi var små, och det känns ganska troligt att man en dag sitter i sin gungstol och högljutt säger, ”tänk så mycket nymodigheter de kommer med. Vad ska det vara bra för egentligen”. Fast jag hoppas att jag aldrig ska säga just så.

Det är minst sagt en spännande värld de små pluttisarna växer upp i. Både spännande och skrämmande kanske. Vem vet? Det får väl tiden utvisa. Men helt säkert var nog inte ALLT bättre förr i alla fall.

~ av Aktievinst på 22 juni, 2010 @ 19:50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: