Leonie förstår så himla mycket

Det är roligt att se hur Leonie utvecklas. Det går på något vis så himla fort. Nu märker man hur mycket hon faktiskt förstår när man kan be henne göra en massa saker, alltifrån att städa till att bära undan saker till att hämta kläder och skor. Igår när vi skulle ut och gå på promenad gick hon och hämtade både jacka och skor helt själv. Först höll hon upp jackan. När jag höll den åt henne hoppade hon smidigt i den med båda armarna. Sen satte hon sig på golvet och lade skorna bredvid fötterna. När jag fått på skon på foten var hon blixtsnabbt framme och drog på kardborrebanden själv. Idag hade jag fått en paket med posten, ett paket som Mia bad Leonie ge mig då jag låg på soffan. Mycket riktigt kom lilla Pluttis springande med paketet och räckte över det till mig. Som belöning fick hon dricka sig dyblöt ur mitt vattenglas. Nja, hon blev inte dyblöt och man ser att det snart kan vara läge att ge henne ett eget glas att dricka ur, även om det kanske inte ska bli en vana riktigt ännu.

Nu ser jag egentligen allra mest fram emot att hon ska kunna kommunicera lite mer med oss om sina egna önskemål. Det blir lite svårtytt när man bara får ett pekfinger och ordet ”där”, vilket är fallet allt som oftast fortfarande.

Vi har verkligen busat och tjoat idag. Jag har förvisso tagit det ganska lungt i soffan med armen, men det har inte hindrat mig från att leka lite ”killi-killen” med Pluttis. När hon är på bra humör kan man få henne att gapskratta hysteriskt genom att kittla henne lite på magen. Det är såååå underbart att se och höra henne skratta så ljudligt och genuint.

~ av Aktievinst på 22 juli, 2010 @ 21:32.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: