Syskon till Leonie

Idag fick jag reda på det… Vaddå undrar ni? Nej, det gör ni förstås inte eftersom ni läst rubriken. Men idag fick i alla fall jag reda på att det blir ett litet syskon till Leonie frammåt mars/april. Fantastiskt kul. Det var ett stort blått plus-tecken på stickan och det har jag nu lärt mig betyder, ”GRAVID”. Vilket förstås kan likställas med ”DYRT”. Men vad roligt. Ända sedan lilla Leonie, vår ögonsten, föddes har det känts helt rätt och naturligt att någon gång skaffa ett litet syskon till henne. Jag tror på något sätt att det är det som är meningen med livet. Inte att ha syskon, men att få barn. Det finns väl inget annat sätt vi lever vidare på än genom minnet hos våra barn. Bäst att vara en snäll förälder alltså.

Egentligen var förstås hela förloppet lite mer komplext än ovan beskrivning. Vi har ju inte direkt funderat på att konkret skrida till verket, men samtidigt har väl tanken mognat och grott rätt länge. Vi vill ju inte att det ska bli för många år mellan barnen. Nu visar det sig att det åter fungerade på första försöket, så det är förstås bara att tacka och ta emot. Det betyder att vi får precis 2.5 år mellan barnen, men samtidigt också att de aldrig kommer att gå i samma ”stadie” i skolan samtidigt. De kommer alltså aldrig att gå på t.ex. gymnasiet samtidigt etc. Men det förutsätter också att skolsystemet ser ut som idag när väl barnen blir större. Jösses, där sa jag det för första gången, ”barnen”. Det är pluralis och känns betydligt mer mäktigt än bara ”barnet”.

Shit, nu blir det två Pluttisar att hålla rätt på. Men vi kan förstås inte kalla dem för Pluttis 1 och Pluttis 2. Kanske Pluttis och Mini, eller Pluttis och MiniPluttis. Och undrar vad det blir för ”sort” på MiniPluttis. Det känns oavsett kön otroligt stort och roligt att vi nu ska bli en ännu större familj, en ännu större liten familj. He he, jag kan nog hålla på såhär i all evighet. Bäst att sluta nu. Jösses vad roligt det ska bli. Jag längtar redan på Pluttis, episod 2.

~ av Aktievinst på 25 juli, 2010 @ 20:10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: