London – utan Nåni

I helgen har vi varit i London. För första gånge åkte Mia och jag bort själva. Sist, i Amsterdam, var ju Leonie med, men den här gången tänkte vi åka själva. Med andra ord var det första gången som Leonie fick tillbringa en lång helg med mormor och morfar, och det ska sägas att vi verkligen har tur både har dem, och att de ställer upp. Till en början var jag väl lite nervös över hur det skulle gå, men efter att Leonie ropat så väldigt efter mormor härom natten när jag skulle lägga henne så har min oro avtagit dramatiskt. Men självklart känns det ju ändå lite ovant att lämna bort Nåni så länge.

Mia och jag hade i alla fall en fantastisk helg i den engelska huvudstaden. Vi kom dit redan på fredag kväll och begav oss självklart direkt ut på stan. Vi åkte dubbeldäckare till Picadilly och promenerade därifrån runt bland alla affärer och gator som såg spännande ut. När vi var hungriga dök vi in på närmaste krog, som i detta fall var ett nudel-hälso-ställe. Alltså, väldigt hälsoriktig kost baserad på nudlar.

Dock var vi nog båda lite trötta efter en lång dag och åkte därför hem hyfsat tidigt. Vi bodde på ett hotell som hette Lancaster Hotel och som låg alldeles invid Hyde Park.

På lördag morgon, då jag hade tänkt sova riktigt, riktigt länge, sparkade Mia upp mig någon gång strax efter sju och sa att det var dags att börja röra sig. Nja, jag vaknade rätt lätt själv medan Mia fixade till sig. Typiskt att man ska vakna så tidigt när man väl har chansen att sova riktigt länge. Samtidigt är också viljan av att komma ut och utforska så stor att man känner sig rätt pigg relativit tidigt.

Sagt och gjort, efter frukost tog vi en lång promenad genom, vad vi tyckte, hela London. Vi gick genom Hyde Park, ner till Buckingham Palace, såg vaktbyte och drottningen, promenerade vidare till Big Ben, Nr 10 Downingstreet, såg en krigsparad för änkor, gick upp till Trafalgar Square, vidare till Leicester Square, Picadilly Circus, Regent Street, Bond Street och slutligen Oxford Street innan vi tog tunnelbanan tillbaka till hotellet. Undra på att Mia som är gravid var trött. Därför kändes det också extra bra att vi köpte ett par nya fina, mjuka och sköna jympaskor åt henne på vägen hem. På kvällen åkte vi tillbaka till Leicester Square och åt på en fin restaurang i närheten av alla teatrar och musikalarenor. Under middagen fick vi också svar på SMS om att Leonie har det bra och att hon äter, sover och leker precis som sig bör. Det känns oerhört skönt att ändå få lite återkoppling när man är borta även om det inte finns något man kan göra åt saken om något skulle vara jobbigt för alla inblandade. Även denna kväll begav vi oss hemåt ganska tidigt.

På söndagen hann vi med en hel del julshopping innan det var dags att flyga hem. Vi passade till exempel på att besöka Harrods och köpa en hel del julklappar, inte minst till lilla Nåni, vår prinsessa.

~ av Aktievinst på 14 november, 2010 @ 23:22.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: