Mia 32 år

Igår kväll var jag på pokerkväll med grabbarna grus. Detta gjorde att jag var extra trött i morse. Något annat hade jag förstås inte räknat med, men det var verligen lite extra trötta stapplande steg jag tog när Leonie vaknade. Att jag gjorde det alls beror förstås på att det är Mias födelsedag idag och att jag har en plan för hur dagen skall börja. Den börjar förstås med frukost på sängen, och det kunde inte bli klockan 10:00 som annars hade passat mig perfekt idag.

Istället steg jag upp och gav Leonie frukost, dvs välling. Medan hon sög i sig av vällingen passade jag på att bre ett par smörgåsar med gurka och ost till Mia, jag tog fram en lussebulle och en liten chokladkaka också. Visserligen kanske inte choklad passar så tidigt på morgonen, men det handlar förstås mer om att allt som Mia tycker är ”gott” ska finnas representerat på frukosttallriken. Innan jag gick in lade jag också upp ett par mindre paket på brickan. För att spara ett litet överraskningsmoment placerade jag det största paketet jag hade ovanpå kökstv:n. Min plan var att visa Leonie var paketet står och att hon sedan skulle kunna visa det för Mia. Förutom de paket jag hade hemma fick Mia också ett valfritt klädesplagg på Jane Norman, hennes favoritaffär.

Efter att ha förklarat hela väckningsproceduren för Leonie smög vi båda fram till dörren. Väl framme började vi båda sjunga och det dröjde förstås inte länge innan Mia vaknade. Jag vet inte vem som var mest uppspelt, Mia eller Leonie, men Leonie var i alla fall den som for fram och tillbaka över sängen som en speedad liten kanin, alldeles till sig i trasorna av spänning och förväntningar. Ni kan ju gissa vem som ville hjälpa mamma att öppna paketen…

När Mia väl steg upp försökte jag be Leonie visa Mia var sista paketet var, men det gick inte riktigt upp för Nåni vad jag menade, tills vi kom till köket, då kom hon på att det stod ett paket på tv:n och började peka och dra i mamma.

När vi väl varit i Sickla och Mia fått prova ut sin tröja åkte vi hem igen. Leonie somnade tvärt i bilen. När vi väl kom hem vaknade hon förstås och vägrade somna.

Lite senare gick vi hem till Edvin och Rebecka och drack glögg. Leonie körde full fräs från första sekund till sista sekund strax innan vi skulle gå. På slutet låg hon på Cornelias golv med en leksak i varje hand som hon viftade lite halvhjärtat med. Snacka om pömsig liten flicka.

När vi gick styrde vi genast kosan mot Hans och Ingela som traditionsenligt ställer upp med middag för sina döttrar. Under resan dit somnade förstås Leonie åter i bilen. Väl framme sov hon däremot som en stock. Hon sov så hårt att vi kunde bära henna både ut ur bilen, ner i vagnen, upp till lägenheten, ta av henne ytterkläderna och lägga henne på mormor och morfars säng. Sen sov hon tungt i nästan två timmar. Hon vaknade ytterst lägligt, precis då vi skulle börja på tårtan. Hon var inte på bra humör när hon vaknade, men efter en bit tårta blev det genast bättre.

När vi väl kom hem lade hon sig frivilligt i sängen. För första gången sjöng jag inte, utan läste en bok. Max Kaka heter den lättlästa boken som tar ungefär 2 minuter att ta sig igenom. Eftesom Leonie inte somnar så snabbt, inte ens efter en ”normal” dag, så hann jag läsa boken några gånger. När jag sedan frågade om hon hellre ville att jag skulle sjunga för henne blev svaret nej, hon ville läsa mer… Till slut låtsades jag somna där jag låg på den rosa puffen. Då hörde jag Leonie räkna. Hon räknade 1,2,3,4,6,7,8,10, bla bla bla. Strax därefter sjöng hon själv Bä bä vita lam, bla bla bla, några gånger.

Just innan hon faktiskt somnade ropade hon efter ”örat” och sedan ”armen”. Örat och armen är ju de två favoritsakerna att ligga och nypa sig till sömns med.

~ av Aktievinst på 5 december, 2010 @ 21:11.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: